Novosti

22/07/2024

Od danas spasioci i na Fratarskom otoku

Nakon što je spasilačka služba Grada Pule i ovoga ljeta s radom započela na četiri pulske plaže Hidrobazi, Stoji, Valkanama i Mornaru, dežurni spasioci od danas su s radom započeli i na Fratarskom otoku, omiljenoj ljetnoj destinaciji Puležanki i Puležana.

Riječ je o dodatnim dežurstvima spasioca Službe za spašavanje na kupalištima u vremenu od 10:30 do 18:00 sati na Eko plaži na otoku Veruda koja se nalazi na sjevernoj strani otoka u neposrednoj blizini glavnog mola i recepcije.

„Za sigurnost kupača treću godinu zaredom brinu spasioci, a od danas i na omiljenom kupalištu naših građanki i građana. Raduje me što se Služba za spašavanje dodatno osnažuje nakon što smo je prije tri godine ponovno ustrojili kao i činjenica da ove godine imamo još veći broj spasioca na plažama“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetimo, nakon što je 2022. godine uspostavljena Služba spašavanja života na vodi, ove godine na pulskim kupalištima o sigurnosti građana i posjetitelja brine više 20 spasioca na Hidrobazi, Stoji, Valkanama, Mornaru te drugu godinu zaredom i na Fratarskom otoku.

Služba spašavanja života na vodi na području Grada Pule osnovana je odlukom gradonačelnika s ciljem sprječavanja nezgoda na kupalištima, nadzora vodenih površina kupališta, prevencije nezgoda vezanih uz vodu, pružanja prve pomoći i provedbe intervencija spašavanja u vodi.