Novosti

23/07/2024

Kroz projekt Twins4Eu Grad Pula jača suradnju s bratimljenim gradom Imolom

Bratimljeni gradovi Pula i Imola  uspješno su prijavili projekt Twins4Eu na poziv Programa  Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) kako bi radili na promicanju promicanje razmjene  praktičnog iskustva bogatstva i raznolikosti zajedničke baštine, koji je odobren za financiranje i započeo je s provedbom.

Održan je početni sastanak projekta na kojem su prisustvovali predstavnici Pule i Imole kako bi dogovorili nadolazeće obveze u projektu i zajednički isplanirali provedbu aktivnosti u projektu koje obuhvaćaju institucionalne konferencije gradonačelnika i kreatora lokalnih politika, seminar o Europskoj uniji i Europskoj povelji temeljnih prava, razmjenu dobrih praksi i širenje mjera za prevenciju, zaštitu i ublažavanje kao i trening za srednjoškolce koji se temelji na simulaciji rada Europskog parlamenta.

Projekt će se posebno fokusirati na  članak 37. Europske povelje temeljnih prava, posvećen zaštiti okoliša, s obzirom na aktualnu potrebu da gradovi poboljšaju kvalitetu okoliša u skladu s načelom održivog razvoja.

Projekt Twins4Eu ima za cilj jačanje europske suradnje između bratimskih gradova Pule i Imole kroz promicanje Povelja Europske unije o temeljnim pravima, odnosno jačanje uloge lokalne samouprave u ostvarivanju temeljnih prava za sve.

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) pruža financijske potpore za građanski aktivizam, promicanje jednakosti za sve i provedbu prava i vrijednosti Europske unije.

Vrijednost projekta je gotovo 17 tisuća eura, a provodi se do 31. svibnja 2025. godine.

Više o Twins4Eu možete pronaći i ovdje.