Novosti

23/07/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za najbolje pulske maturante

U utorak 23. kolovoza 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić u Parku Anne Frank upriličio je prijem za najbolje maturante u školskoj 2023./2024. godini i njihove ravnatelje.

„Drage maturantice i maturanti, želim vam čestitati na uspješno završenom važnom dijelu odrastanja. Vas sada čekaju mnogi životni izazovi i želim da kreirate sebi prostor na vama svojstven način. Ne bojte se, budite hrabri i spremni mijenjati društvo. Današnji prijem željeli smo održati upravo ovdje u Parku Anne Frank, koji smo prije dvije godine otvorili, s jasnom porukom da kao mladi ljudi pokušate pronaći uzor u djevojčici Anne i njezinoj borbi da opstane“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić te ujedno čestitao i roditeljima, profesorima i razrednicima.

Najbolji ovogodišnji maturanti su: Antonio Kovačević  iz Industrijsko-obrtničke škole,  Mark Marić iz Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna,  Dino Jerman iz Škole za odgoj i obrazovanje,  Indi Košenina iz Tehničke škole,  Ena Pliško iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova,  Monika Cvek iz Ekonomske,  Hana Družetić iz Strukovne,  Edita Sulić iz Medicinske,  Šimun Princip iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu,  Vid Šarić iz Gimnazije i Luka Planinac iz Talijanske srednje škole Dante Alighieri.

Najbolji maturanti 11 pulskih srednjih škola dobili su poklon bon u vrijednosti 800 eura za kupnju informatičke i/ili digitalne opreme.

Prijemu je prisustvovala i pročelnica nadležnog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.