Novosti

25/07/2024

Dovršeno postavljanje novog travnjaka na gradskom stadionu

Dovršeno je postavljanje novog travnjaka na gradskom stadionu Aldo Drosina te će stadion u novom ruhu dočekati predstojeću SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu.

Zamjena travnjaka započela je krajem lipnja 2024., a radove je izvela Maxmar Grupa izabrana nakon javnog prikupljanja ponuda. Za poslove stručnog nadzora bila je zadužena pulska tvrtka Via ing u suradnji s konzultantima za ovu vrstu specifičnih radova.

Najprije je promijenjena ograda, demontiran je ekran i postavljen novi semafor, a nakon toga započelo je i postavljanje novog travnjaka.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Pule krajem svibnja ove godine donijelo je odluku o dodjeli financijskih sredstava trgovačkom društvu Pula usluge i upravljanje, nakon čega su započeli radovi na zamjeni semafora i dotrajalog travnjaka na gradskom stadionu. 

Grad Pula prepoznao je važnost ulaganja i obnavljanja sportske infrastrukture te je upravo stoga osigurao 300 tisuća eura za sve radove, stručni nadzor i troškove odlaganja viškova materijala.

Prošle godine zamijenjen je umjetni travnjak na pomoćnom stadionu Aldo Drosina, dok je na SRC Veruda zamijenjena atletska staza.