Novosti

25/07/2024

Stan u Kochovoj Grad Pula dodijelio četveročlanoj obitelji s Liste prvenstva

Obitelji Alihodžić, koja je 30 godina bila na Listi prvenstva, Grad Pula dodijelio je stan u Kochovoj ulici, a ugovor o najmu danas su potpisali gradonačelnik Filip Zoričić i gospođa Hanka Alihodžić upravo u stanu na pulskoj Stoji.

„Posebno me raduju dani poput današnjega kada imamo priliku pomoći našim dragim sugrađanima u potrebi. Od danas četveročlana obitelj Alihodžić, nakon tri desetljeća podstanarstva u neuvjetnim prostorima, napokon ima dugoročno rješenje. Nastojat ćemo da se i kroz različite poticajne mjere smanji Lista prvenstva za davanje stanova u najam“ , rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Grad Pula vlasnik je stana od 74 četvornih metara na prvom katu stambene zgrade u Kochovoj ulici 20. Riječ je o stanu koji je bio dodijeljen Udruzi za autizam Istra, a koja projekt osnivanja stambene zajednice nije realizirala kroz duži vremenski period pa je, sporazumno s Udrugom, raskinut ugovor i Udruga je stan vratila Gradu kako bi se dodijelio potrebitima.

Hanka Alihodžić sa svojom obitelji na prvom je mjestu za četveročlano domaćinstvo konačne Liste prvenstva za davanje stanova u najam utvrđenoj odlukom gradonačelnika Filipa Zoričića 23. kolovoza 2022. godine. Sukladno članku 14. Odluke o davanju stanova u najam odgovarajućim stanom za četveročlano domaćinstvo smatra se stan površine do 70,00 četvornih metara, a odstupanje od definirane površine može iznositi 15 posto.

Na Listi prvenstva gospođa Alihodžić nalazi se gotovo 30 godina te se ove godine nije planirala prijaviti. Uz nagovor prijatelja, kolega i obitelji prijavila se ni ne očekujući rješavanje svog statusa u ovoj godini. Primivši poziv iz Grada o dodjeli stana upravo njezinoj obitelji, sreća je bila neopisiva te ih je gradonačelnik osobno želio uvesti u stan u kojem su i potpisali ugovor o najmu stana na 10 godina.

„Početkom ovog mandata odlučili smo da ćemo krenuti u gradnju naših gradskih stanova. U tijeku je izgradnja stanova na Gregovici koji će biti dovršeni u ožujku iduće godine. Dobar je to početak konkretne stambene politike. Nadalje, potičemo sufinanciranje kamata stambenog kredita za kupnju prve nekretnine mladih obitelji, a u pripremi je i izgradnja POS-ovih stanova i stambeno zadrugarstvo. Vjerujem da ćemo popularnim mjerama stambene politike skratiti listu naših građana koji su na listi za socijalne stanove, ali i motivirati mlade da ostanu u našem gradu“, zaključio je gradonačelnik Zoričić.