Novosti

26/07/2024

Sva djeca koja su na upisima ispunila potrebne uvjete u novoj pedagoškoj godini dobit će mjesto u vrtiću

Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće objavilo je 17. srpnja 2024. godine Listu reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj 2024./2025. godini po dobnim skupinama i objektima na području Grada Pule. U novu pedagošku godinu upisano je ukupno 254 djece, odnosno 188 u jaslice te 66 djece u vrtić.

Pored Liste prvenstva po dobnim skupinama i objektima, objavljena je i Lista neupisane djece koja ispunjavaju uvjete za upis u vrtiće, a s obzirom na povećani broj djece na upisima.

U suradnji s našim predškolskim ustanovama aktivno povodimo pripreme za otvaranje dvije nove jasličke i jedne vrtićke skupne koje će biti spremne za upis djece već od  2. rujna, odnosno od samog početka pedagoške godine, što znači da su sva djeca s Liste neupisane djece koja ispunjavaju uvjete dobila mjesto u vrtiću.

Naime, dvije jasličke skupine otvaraju se u sklopu Dječjeg vrtića Mali svijet i to na lokacijama u područnom vrtiću Izvor te jedna skupina na području Vidikovca. Jedna vrtićka skupina otvara se na Medulinskoj cesti te će djelovati u sklopu DV Pula. Navedeni su prostori od ranije korišteni za predškolsku djelatnost te su u potpunosti opremljeni i prilagođeni za tu namjenu.

Do kraja godine i početkom 2025., planira se otvaranje dodatnih skupina za djecu koja u trenutku upisa nisu imala navršenih godinu dana života, no imat će potrebe za jaslicama tijekom ove i naredne godine.  Tako se dodatne dvije skupine planiraju otvoriti na području Verude te dvije skupine u prostoru bivše ljekarne na Forumu (Ulica Sergijevaca).

Dogradnja područnog dječjeg vrtića Centar u Puli bliži se kraju te će se u rujnu povećati kapaciteti za još dvije jasličke skupine, a vrtić će dobiti i novu suvremenu kuhinju za pripremu dječjih obroka.

U tijeku je izrada glavnog projekta za novi matični vrtić Valmade čijom će izgradnjom Pula dobiti 10 skupina, odnosno 5 vrtićkih i 5 jasličkih, za koji su dobivena bespovratna sredstva u visini 1.911.208,44 eura. Vrtić će moći primiti 60 djece jasličke i 110 djece vrtićke dobi.

S obzirom na skori početak gradnje novih vrtića na Valmadama i Sisplacu, nadležni Odjel priprema dokumentaciju za osnivanje novog vrtića, čime će naš grad postati bogatiji za još jednu predškolsku ustanovu.