Novosti

29/07/2024

Nastava Škole za odgoj i obrazovanje Pula od nove školske godine na dvije lokacije

Od nove školske godine učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula iz 27 razrednih odjela pohađat će nastavu na dvije lokacije, u matičnoj zgradi na adresi Rovinjska 6 te u prostoru bivše transfuziologije u nekadašnjoj Mornaričkoj bolnici.

Nakon provedenih upisa, Školu za odgoj i obrazovanje Pula u novoj školskoj godini pohađat će 106 učenika u osnovnoškolskom programu i 29 učenika od 16. do 21. godine u srednjoškolskom programu iz čitave Istre.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov kaže da prostorne mogućnosti ne dozvoljavaju odvijanje nastave za učenike osnovne i srednje škole na istoj lokaciji te je Grad Pula sa Sveučilištem Jurja Dobrile dogovorio ustupanje prostora nekadašnje transfuziologije u bivšoj Mornaričkoj bolnici za potrebe odvijanja nastave za učenike od 16. do 21. godine. Plan je preurediti prostor u pet funkcionalnih učionica za 25 učenika koji će na navedenoj lokaciji pohađati nastavu u sljedećoj školskoj godini.

Nadležni Upravni odjel za društvene djelatnosti, mlade i sport strateški promišlja o budućnosti osnovnoškolskog obrazovanja u Puli kroz praćenje različitih statističkih podataka već u predškolskom odgojnom sustavu te se, nakon konzultacija s arhitektima i projektantima te prostornih i financijskih izračuna za opcije dogradnje postojeće i izgradnje nove Škole za odgoj i obrazovanje Pula, donijela odluka o izgradnji nove školske zgrade.

Grad Pula planira aplicirati na Poziv za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koji je otvoren do 31. ožujka 2025. godine.

Pročelnica Sokolov navodi kako postoji velika mogućnost da se gotovo čitav projekt izgradnje financira iz sredstava Poziva, a ne gradskim sredstvima. Financiranje se ne bi odnosilo na srednju školu koja ostaje u dosadašnjoj zgradi.  

Ovim infrastrukturnim ulaganjem Grad Pula omogućuje bolje  uvjete za učenje i poučavanje te viši standard boravka i rada za sve učenike i zaposlenike.