Novosti

29/07/2024

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić ugostila Devi Mohan, predsjednicu globalne fondacije Mohanji

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić danas je u Komunalnoj palači ugostila Devi Mohan, predsjednicu globalne fondacije Mohanji koja je protekli vikend boravila u Puli.

Najveći istarski grad od 26. do 28. srpnja bio je domaćinom 4. festivalu Slavimo život  u organizaciji humanitarne udruge Act Hrvatska, a svojim dolaskom ovaj program humanitarnog karaktera uveličala je upravo Devi Mohan, koja je i vodila radionice u sklopu festivala. Prikupljena sredstva namijenjena su Odjelu pedijatrije Opće bolnice Pula.

Razgovaralo se o nizu humanitarnih akcija koje vodi i pomaže fondacija Mohanji od pomoći siromašnima i bolesnima u Indiji, beskućnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, do humanitarnih akcija za potresom pogođenu Glinu krajem 2020. godine.

„Hvala što ste izabrali upravo našu Pulu za grad u kojem će se održati 4. festival Slavimo život, a ja sam zapravo ovdje u svojevrsnoj dvostrukoj ulozi, kao zamjenica gradonačelnika, ali i kao liječnica, neuropedijatrica na Odjelu pedijatrije pulske Opće bolnice. Zahvaljujem vam u ime Odjela i u ime naših malih pacijenata što ćete prikupljena sredstava donirati našem Odjelu za kupnju potrebnih uređaja“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Slavimo život  je ljetni festival koji promovira humanost, holistički samorazvoj te brigu o okolišu i svim živim bićima. Festival inače nudi razne radionice, predavanja, glazbena događanja i usluge stručnjaka iz područja holističkog zdravlja i osobnog rasta, uz pregršt dobre zabave uz glazbu, ples i kreativne radionice za odrasle i djecu.

Do sada su prikupljena sredstva donirali Udruzi za autizam Istra iz Pule, Udruzi za zaštitu životinja Fido  iz Medulina te, prošle godine, Odjel za pedijatriju Opće bolnice Pula za kupnju infuzomata, pulsnog oksimetra te otoskopa. Ove godine omogućit će kupnju digitalnih tlakomjera i digitalne vage za dojenčad.

Inače, Devi Mohan magistra je Mirovnih studija (Sveučilište Notre Dame iz Indijane, SAD),  globalna ambasadorica Mohanji fondacije i supruga indijskog duhovnog gurua Mohanjija.

Danas su Mohanji fondacije formalno registrirane u 15 zemalja na pet kontinenata, dok se aktivnosti provode u preko 80 zemalja diljem svijeta. S ciljem stvaranja boljeg svijeta u budućnosti, sve njihove aktivnosti objedinjuje jednostavan moto – Doprinosimo vrijednostima svijeta.

Prijemu su prisustvovale i predsjednica udruge Act Hrvatska Helena Bjelaković te članica Upravnog odbora udruge Act Hrvatska i koordinatorica za Istru Svjetlana Vulin.