Novosti

31/07/2024

Pop legende Duran Duran punoj Areni

Pop giganti, britanska grupa Duran Duran nastupila je sinoć u prepunoj Areni, a legendarni sastav na svoj premijerni nastup u pulskom amfiteatru donio je najveće hitove iz 45 godina duge karijere. Pula je tako još jednom ovoga ljeta bila pozornica koja ugošćuje najpoznatije svjetske glazbenike.

Duran Duran, engleske pop legende koje su nakon više od četiri desetljeća i dalje na samom vrhu svjetske glazbene scene vratili su se tako u Hrvatsku, a nakon što su dosad nastupili dva puta u Zagrebu - u Domu sportova i na Šalati - u Puli su svojim nastupom podsjetili brojne gledatelje na bezvremensku kolekciju hitova i predstavili novi album "Danse Macabre". 

Uz singl "Black Moonlight" i naslovnu "Danse Macabre", na albumu su i obrade Billie Eilish, The Rolling Stonesa, Siouxsie and the Banshees, suradnje s Victoriom De Angelis iz Maneskina, Nileom Rogersom i prijašnjim članovima benda.

U Arenu je grupa stigla nakon nastupa u Ateni, zatim na Montreaux Jazz festivalu te Lucca i Monte Carlo Summer festivalima, a Puljani i brojni turisti mogli su čuti hitove poput Hungry Like A Wolf, Rio, Save A Prayer, A View To A Kill, Wild Boys, Girls On Film, Come Undone, The Reflex, Notorious i mnoge druge. 

Duran Duran u karijeri bilježe 16 studijskih albuma i više od sto milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nagrade, poput one za životno djelo, dva Grammyja, BRIT Awards za izvanredan doprinos glazbi, mjesto u Holywood Walk Of Fame, kao i uvrštavanje u Rock & Roll Hall Of Fame.

Nastup u pulskoj Areni uslijedio je nakon izuzetno koncertno aktivnog razdoblja i rasprodanih koncerata u arenama u Velikoj Britaniji, Irskoj, Kanadi i SAD-u, poput onog na Madison Square Gardenu u New Yorku.