Novosti

01/08/2024

Uređenje tržnice Veruda nakon turističke sezone

Gradsko poduzeće Pula usluge i upravljanje danas je objavilo javni poziv za prikupljanje ponuda za natkrivanje tržnice Veruda koja bi do kraja godine trebala dobiti novo ruho.

„Nakon što smo postavili rampu za osobe s invaliditetom, uredili javnu površinu i obližnje stepenice, slijedi uređenje sanitarnog čvora i natkrivanje zelene tržnice na Verudi kojoj gravitira doista veliki broj naših sugrađana. Bit će to uređena tržnica koja će zakupcima i kupcima ujedno pružati i zaštitu od sunca ili kiše“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Procijenjena vrijednost natkrivanja tržnice iznosi 200 tisuća eura, dok će se ukupna cijena investicije, koja obuhvaća izradu projekata, izmještanje štandova na parkiralište, izvođenje radova, stručni nadzor te prekrajanje i ličenje postojećih štandova, znati po okončanju nabave.

Za izvođenje radova ishodovana je građevinska dozvola koja je početkom srpnja postala pravomoćna. Otvaranje ponuda za izvođenje radova održat će se 27. kolovoza, a početak radova predviđen je nakon turističke sezone.

Sve informacije u vezi rada tržnice Veruda za vrijeme izvođenja radova, korisnici će dobiti pravovremeno nakon sklapanja ugovora s izvođačem.