Novosti

07/08/2024

Očekuje nas bogat program u Kinu Valli

U filmskim tjednima od 8. do 21. kolovoza Kino Valli prikazuje novi horor / triler Oza Perkinsa, Sakupljač duša, gdje glavnog negativca tumači Nicolas Cage, Ljubav i krvoproliće, pametan neo-noir s Kristen Stewart u naslovnoj ulozi, nakon 45 godina od prvog filma stiže nam novi nastavka Aliena, Osmog putnika, pod nazivom Romulus, a redateljica Paola Cortellesi predstavlja najgledaniji talijanski film u zadnjih 10 godina Uvijek postoji sutra. Oni najmlađi i dalje mogu uživati uz hit naslove Izvrnuto obrnuto 2 i Malce i Grua, ali i uz novi animirani film 10 života o jednom super mačku. Circolo Classic nastavlja u svom ritmu prikazivati filmske klasike pod zvijezdama, a naslovi koji nam slijede su Tramvaj zvan žudnja, Divlje jagode, Kradljivci bicikla i Tko se boji Virginije Woolf?

“Sakupljač duša” u naslovnoj ulozi zastrašujućeg Dugonogog donosi nam Nicolasa Cagea. Agentici FBI-a dodijeljen je neriješeni slučaj neuhvatljivog serijskog ubojice. Dok slučaj poprima složene preokrete, otkrivajući dokaze o okultizmu, ona otkriva osobnu vezu s nemilosrdnim ubojicom i mora biti u korak s vremenom kako bi ga zaustavila prije nego što oduzme živote još jednoj nevinoj obitelji. Film podsjeća na redateljsko ostvarenje Johnatana Demme iz 1991. Kad jaganjci utihnu u kojoj su iznimne uloge ostvarili Judie Foster i Anthony Hopkins, ali također i na Zodiac Davida Finchera. S Nicolasom Cageom kao producentom i likom duboko uznemirujućeg serijskog ubojice film je djelo jezive briljantnosti koje će sigurno impresionirati obožavatelje ovog žanra.

U kino stiže film "Ljubav i krvoproliće" koji je svoju premijeru imao na Sundance festivalu gdje je ostavio odličan dojam i na kritiku i na publiku. Povučena voditeljica (Kristen Stewart) teretane zaljubljuje se u ambicioznu bodybuildericu (Katy O'Brian) koja kreće u Las Vegas u potrazi za svojim snom. Međutim, njihova ljubav širi nasilje, uvlačeći ih duboko u mrežu njezine kriminalne obitelji. Film nas stilski i pripovjedački podsjeća na neo-noir iz 90-ih godina, ali svojom narativnom neustrašivošću i vizualnom imaginacijom unosi potpunu svježinu. I Stewart i O'Brien u svoje izvedbe unose emocionalni intenzitet dijeleći pri tome nestabilnu kemiju. Ovo je romantična, šokantna i seksi priča, iznenađujuća iz trenutka u trenutak koja će iznjedriti brojne obožavatelje.

Najmlađa publika će u naredna dva tjedna uživati u u hitovima "Izvrnuto obrnuto 2" koji je nastavak velikog hita u kojem smo upoznali djevojčicu Riley i njezinih pet emocija, u četvrtom nastavku avanture Grua i Malca "Gru i Malci: Neustrašivi špijuni" i najnovijoj animiranoj avanturu "10 života" koja donosi priču o sebičnom mačku kojeg ne interesira ništa niti itko drugi osim njega, ali ga život odvede na jedno transformativno putovanje gdje shvaća da se sebičnost i pohlepa ne isplate.

U programu Circolo Classic slijede četiri izvrsna filmska naslova koja se ne propuštaju: "Tramvaj zvan žudnja", r. Elia Kazan, 1951. (nedjelja, 11.8), "Divlje jagode", r. Ingmar Bergman, 1957. (utorak, 13.8.), "Kradljivi bicikla", r. Vittorio de Sica, 1948. (nedjelja, 18.8.), "Tko se boji Virginije Woolf?", r. Mike Nichols, 1966. (utorak, 20.8.).

Program se održava na terasi Circola - Zajednice Talijana u Puli, a ulaznice su dosputne online i sat vremene prije projekcije u Circolu. Program se održava u organizaciji JU Pula Film Festival i Zajednice Talijana Pula i uz potporu Grada Pule, HAVC-a i Turističke zajednice grada Pula. U slučaju nepovoljnog vremena projekcije će se održati u Kinu Valli.