Novosti

07/08/2024

Veleposlanik Republike Češke u Republici Hrvatskoj Milan Hovorka na prijemu kod zamjenika gradonačelnika Bruna Cergnula

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul upriličio je danas, 7. kolovoza 2024. godine u Komunalnoj palači prijem za veleposlanika Republike Češke u Republici Hrvatskoj Milana Hovorku.

„Dobrodošli u Pulu. Iznimno me veseli što će se danas u našem gradu otvoriti izložba „Dragi Česi, šaljemo pozdrav iz Hrvatske“. Gostovanje ove izložbe u Puli prilika je da se bolje upoznamo, razvijemo prijateljske veze i pokrenemo suradnju“, rekao je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Veleposlanik Republike Češke u Republici Hrvatskoj Milan Hovorka izrazio je zadovoljstvo što će izložba biti postavljena upravo u Puli gdje će je moći posjetiti brojni domaći i strani gosti, te zahvalio Gradu Puli na potpori u realizaciji izložbe.

Naime, izložba pod nazivom "Dragi Česi, šaljemo pozdrav iz Hrvatske" otvara se danas u 18 sati na pulskoj Rivi, a bit će postavljena sve do 21. kolovoza.

Izložba pripovijeda o pomoći koju je Češka pružila stotinama djece iz Daruvara i okolice ponudivši im utočište dok je u njihovoj zemlji bjesnio rat. Autori izložbe ne zaboravljaju ni na pomoć koja je Česima stigla iz Hrvatske kad su Češku zadesile poplave i tornado.

Izložba je podsjetnik na to da je pružanje ruke pomoći način na koji pridonosimo vječnoj borbi za dostojanstvenu ljudsku egzistenciju, a nastala je kao rezultat suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Češke, Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, Jednote – novinske izdavačke kuće Daruvar i Šleskog sveučilišta u Opavi.