Novosti

08/08/2024

Big Band Pula, Daniele Ferro i Kristina Klarić danas na Forumu

Big Band Pula, uz voditelja Branka Sterpina, održat će u četvrtak 8. kolovoza koncert na pulskom Forumu, s početkom u 21 sat. Uz pulski jazz orkestar nastupit će pjevači Daniele Ferro i Kristina Klarić.

Četvrti je to ljetni program koji priređuje ova udruga - kao dio SAKUD-ove manifestacije Glazba i grad - a nakon njega četvrtkom na Forumu slijede:

  • 15.08. Ansambl E4
  • 22.08. Big Band Pula
  • 29.08. Ansambl E4 i Klapa Teranke

Pokrovitelji manifestacije su Grad Pula i TZ grada Pule, a organizatori Puhački orkestar grada Pule i SAKUD Pula.

Big Band Pula, u sastavu Puhačkog orkestra grada Pule, djeluje od 1996. godine. Od 2008. godine vodi ga Branko Sterpin, koji je nastavio rad prvog voditelja i osnivača ovoga ansambla Davora Lorkovića. Osnovu repertoara čine skladbe iz klasičnog big band repertoara, odnosno razdoblja swinga, koje su proslavili Frank Sinatra, Benny Goodman, Count Basie i drugi. Kroz živu koncertnu djelatnost na programu su im i skladbe drugih stilova i ugođaja. Na taj način orkestar postaje sve kvalitetniji, održava kontinuitet uvježbavanja novih materijala te se odgajaju novi ljubitelji big band glazbe i jazza.

Pulski Big Band dosad se predstavio brojnoj publici, kako na trgovima tako i u koncertnim dvoranama, u svome gradu i na gostovanjima, od koji ističu ona nedavna u Zagrebu i Feldbachu, Austrija. Uz orkestar su nastupali i nastupaju brojni renomirani hrvatski i inozemni vokalni i instrumentalni solisti.