Novosti

12/08/2024

U srijedu u Gradskoj galeriji otvorenje izložbe grafika umjetnika Dimitrija Popovića

U Gradskoj galeriji u Puli, u srijedu, 14. kolovoza otvara se izložba grafika poznatog umjetnika Dimitrija Popovića.

Izložbu grafičkih radova iz nekoliko recentnih izdanja grafičkih mapa organizirali su Grad Pula, Gradska galerija Pula, Zajednica Crnogoraca i prijatelja Crne Gore grada Pule i Vijeće Crnogorske nacionalne manjine Grada Pule, a zajedničkim izborom likovnih umjetnika iz Pulske zajednice Crnogoraca i Gradske galerije Pula svojim sugrađanima i likovnoj publici predstavljaju tek mali djelić grafičkog opusa velikana likovne umjetnosti Dimitrija Popovića.

Dimitrije Popović, nezaobilazni umjetnik hrvatske likovne scene, već desetljećima očarava publiku jedinstvenim grafičkim izričajem. Izložba pred nama donosi nam pregled bogatoga i raznolikoga recentnog opusa grafika te predstavlja iznimnu prigodu da se upoznamo s njegovim umjetničkim razvojem, kao i utjecajem koji je ostavio na hrvatsku i svjetsku grafiku.

Popovićeva grafika odlikuje se izuzetnom tehničkom virtuoznošću i dubokom emocionalnom iskrenošću. Svojim djelima, istovremeno apstraktnim i figurativnim, umjetnik istražuje sveopće teme egzistencije i prolaznosti vremena, često se inspirirajući motivima iz prirode i mitologije.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje sve do 14. rujna.