Novosti

12/08/2024

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih predstavljen Vodič za djecu i mlade Grada Pule

Vodič sadrži pregled više od 100 različitih aktivnosti i programa koje nude udruge, sportski klubovi, kulturne institucije i druge organizacije u Puli

Grad Pula-Pola, u suradnji s udrugom Klub mladih Pula, s ponosom predstavlja novi „Vodič za djecu i mlade Grada Pula-Pola“, i to prigodno na Međunarodni dan mladih koji se obilježava danas, 12. kolovoza.

Naime, ovo je drugo izdanje vodiča, nakon prvog izdanja iz 2017. godine koje je imalo veliki odjek među mladima i njihovim obiteljima. Vodič je dostupan u tiskanom izdanju na hrvatskom i talijanskom jeziku i namijenjen je djeci i mladima kako bi se što lakše upoznali s bogatom ponudom izvanškolskih aktivnosti i programa dostupnih u našem gradu.

Vodič sadrži pregled više od 100 različitih aktivnosti i programa koje nude udruge, sportski klubovi, kulturne institucije i druge organizacije u Puli. Podijeljen je u deset kategorija, uključujući sport, glazbu, ples, volontiranje, znanost i tehničku kulturu, zdravstvo i socijalnu skrb te mnoge druge. Ovaj vodič pruža mladima priliku da otkriju nove interese, razviju svoje talente i kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme.

„Grad Pula kontinuirano ulaže u razvoj programa za djecu i mlade, a ovaj vodič je još jedan korak u tom smjeru. Želimo osigurati da svaki mladi građanin Pule ima priliku biti aktivan član zajednice i iskoristiti sve mogućnosti koje mu se nude,“ izjavio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Vodič je tiskan u 1000 primjeraka, a početkom školske godine bit će podijeljen u obrazovnim ustanovama i organizacijama kojima su djeca i mladi ciljana skupina.

Digitalna verzija vodiča dostupna je OVDJE.

Pozivamo sve zainteresirane da preuzmu vodič i iskoriste bogatstvo informacija koje nudi, a svim mladima želimo sretan Međunarodni dan mladih!