Novosti

13/08/2024

Kino u kvartu donosi nam 10 animiranih i igranih filmskih naslova na 4 nove lokacije!

Program Javne ustanove Pula Film Festival, Kino u kvartu, od 16. do 25. kolovoza na 10 lokacija s početkom u 21:00 i uz slobodan ulaz ponudit će javnosti 10 filmova za djecu, mlade, ali i za sve ostale koji vole dobre obiteljske filmove. Projekcije će se ove godine održati i na četiri nove lokacije – livada u Šijani (Jurja Žakna – Valturska – Divkovićeva), Art Park, livada na Stoji (Lj. Posavskog - Kochova) te park Monte Zaro.

Program započinje u petak, 16. kolovoza, na Trgu kralja Tomislava s toplim i šarmantnim filmom Kraljica plesa (A. Gossé) o djevojčici Mini koja će kroz suze, smijeh i vesele ritmove razbiti vlastite barijere i oboriti vas s nogu. U subotu, 17. kolovoza, projekcija se premješta na Vidikovac gdje ćemo gledati Gangstericu Lucy (T. Endemann), desetogodišnju djevojčicu koja pljačkom banke želi spasiti obiteljsku slastičarnicu. U nedjelju 18. kolovoza na novoj lokaciji u Šijani, livadi između plavo-žutih nebodera, prikazujemo Valdovu priču (R. Bueso), film koji uz pregršt humora pripovijeda o zajedništvu i potrebi za domom na temelju inspirativnih stvarnih događaja iz djetinjstva nogometaša Valda Lopesa.

Naredna tri dana rezervirana su za filmove koje prikazujemo u sklopu programa “Ljeto u mreži” u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.  Na igralištu OŠ Kaštanjer 19. kolovoza stiže nam Disneyev klasik Tarzan (K. Lima, C. Buck) uz kojeg su do sada odrasle brojne generacije, a koji slavi 25 godina od prvog prikazivanja. Još jedna od novih lokacija je dvorište Art Parka gdje će 20. kolovoza biti prikazan Moj prijatelj robot (P. Berger), koji je ove godine osvojio nominaciju za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg animiranog filma. Placa u Štinjanu 21. kolovoza ugostit će Mačke u muzeju (V. Rovenskiy), animirani film koji prati muzejske pustolovine mačka Vincenta.

Priča još jednog živahnog i razigranog mačka, Moj mačak Ru (G. Maidatchevsky), prikazat će se 22. kolovoza na Stoji, točnije na livadi koja se nalazi između stambenih zgrada u ulicama Lj. Posavskog i Kochove. U parku Monte Zaro, 23. kolovoza, prikazat će se animirana pustolovina Titina – avantura na Sjevernom polu (K. Næss), fascinantna priča o zaboravljenom putovanju otkrivanja Sjevernog pola putem cepelina koje se dogodilo 1926. godine. Posljednja dva termina rezervirana su za filmove o malom Nikici, liku iz priča francuskog autora Jean-Jacquesa Sempéa – 24. kolovoza na igralištu OŠ Veli Vrh gledamo animirani film Nikica – kako je sve počelo (A. Fredon, B. Massoubre) dok  u posljednjem terminu, 25. kolovoza, u Mornaričkom parku gledamo igranu ekranizaciju Nikice u potrazi za blagom (J. Rappeneau).

Program će dodatno biti obogaćen prikazivanjem kratkometražnih animiranih filmova nastalih na radionici izrade animiranog filma “Škare, papir, dinosaur” u sklopu 71. Pulskog filmskog festivala, a filmovi će biti prikazani 17., 19., 22. i 23. kolovoza prije projekcija dugometražnih filmova. Također 16. i 18. kolovoza prikazat će se  kratkometražni animirani film Morski heroji nastao na kreativnoj radionici stop-motion animacije za učenike i učenice s teškoćama u razvoju u sklopu projekta “U istom filmu – korak do kulture” koju je organizirala udruga Metamedij.

Organizator Kina u kvartu je Javna ustanova Pula Film Festival, a program su podržali Hrvatski audiovizualni centar, Turistička zajednica grada Pule i Grad Pula. Za više informacija o programu posjetite: https://www.kinovalli.net/posebni-programi/kino-u-kvartu/