Novosti

26/08/2024

Odobren idejni projekt za rekonstrukciju Osnovne škole “Giuseppina Martinuzzi” u Puli

Idejni projekt za rekonstrukciju Osnovne škole “Giuseppina Martinuzzi” u Puli odobren je od nadležnih tijela te je u pripremi projektna dokumentacija za početak radova. Projekt potpisuje projektantica Lidija Grebenar iz arhitektonskog ureda APG inženjering d.o.o. koja posjeduje višegodišnje iskustvo rada u području projektiranja, nadzora i sudskog vještačenja.

Ovime je učinjen važan korak u procesu rekonstrukcije i proširenja Osnovne Škole “Giuseppina Martinuzzi” u Puli kojoj u ovom trenutku nedostaju učionice, kabineti i zajednički prostori za učenike, nastavno osoblje i administraciju. Idejni projekt razrađen je s ciljem modernizacije i proširenja ustanove, sukladno pedagoškim standardima. Po predaji na suglasnost nadležnih tijela, idejni projekt službeno je odobren u najkraćem roku od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Nakon odobrenja, u Gradu Puli održan je sastanak na kojemu su sudjelovali gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske Unije Marin Corva i ravnatelj škole Luka Brussich gdje su dogovoreni daljnji koraci u realizaciji ovog strateški važnog projekta.

Trenutno je u pripremi izrada glavnog projekta te izvedbene projektne dokumentacije potrebne za početak radova, a očekuje se da će cjelovita projektna dokumentacija biti dovršena do kraja ove godine.

Nakon što se ishoduje građevinska dozvola, Talijanska Unija i Grad Pula zajednički će osigurati potrebna financijska sredstva za realizaciju ovog projekta koja će biti primjer energetski učinkovite gradnje kojom će se postići visoki standardi izolacije, korištenje obnovljivih izvora energije i poticanje mjera ušteda. Nadalje, projektantica će u izvedbenom projektu predvidjeti inovativno i vizualno privlačno rješenje zelene fasade koja će upotpuniti novouređeni zeleni okoliš, oplemenjen eko vrtom s više od 50 novih sadnica.

„Grad Pula kontinuirano potiče razvoj osnovnoškolskog sustava Grada Pule, a konačan cilj je uravnotežen i održiv sustav odgoja i obrazovanja kroz realizaciju pametnih i zelenih investicija”, zaključio je gradonačelnik Filip Zoričić.