Novosti

27/08/2024

Predstava INK “Dugo putovanje u noć” otvara novu kazališnu sezonu u ljubljanskom Mini teatru

Predstava Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula Dugo putovanje u noć, remek-djelo američkog nobelovca Eugenea O'Neilla, u režiji višestruko nagrađivanog Ivice Buljana, gostovat će u Mini teatru. Ovo kazalište osnovano je s ciljem jačanja postdramskog teatra i kazalište za mlade u Ljubljani, pri čemu se usmjerava na istraživačke redateljske estetike i inovativne umjetničko-obrazovne projekte. Izvedbe predstave Dugo putovanje u noć na rasporedu su 28., 29. i 30. kolovoza 2024. godine u 20 sati, a njima će Mini teatar započeti novu kazališnu sezonu 2024./2025.

Ova izuzetna produkcija, koja se smatra jednim od vrhunaca prošle kazališne sezone u INK, prati obitelj Tyrone tijekom jednog dana, prikazujući njihove unutarnje sukobe, ovisnosti i duboke međusobne povezanosti. Drama, inspirirana O'Neillovom osobnom poviješću, istražuje teme ovisnosti, samoobmane i neostvarenih snova, te je dobitnica Pulitzerove nagrade za dramu.

Glumačku postavu čine Alma Prica kao majka Mary, prvak Drame Slovenskog narodnog gledališča Marko Mandić kao otac James, te zagrebački glumac Rok Juričić i beogradski glumac Luka Grbić u ulogama sinova Jamieja i Edmunda.

Redatelj Ivica Buljan izrazio je posebno zadovoljstvo ovom produkcijom, ističući važnost O'Neilla u njegovom redateljskom opusu zbog avangardnih postupaka i snažnog psihološkog sloja likova.

Predstava je vizualno i zvučno impresivna, zahvaljujući scenografiji Aleksandra Denića, kostimima Ane Savić Gecan, te glazbenom atmosferom Mitje Vrhovnika. Adaptaciju teksta i dramaturgiju potpisuje Vid Adam Hribar.

Ulaznice za ovu jedinstvenu predstavu već su u prodaji na blagajni Mini teatra te online putem službene web stranice kazališta.