Novosti

27/08/2024

Pulskim sportašima i klubovima dodijeljeno gotovo 58 tisuća eura iz Zaklade za sport

Naša misija je potpora vrhunskom sportu i sportašima, ali i onima koji će to tek postati

Danas, 27. kolovoza 2024. godine u Coworkingu Pula održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora Zaklade za sport Grada Pula-Pola. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Filip Zoričić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade za sport Elvis Peršić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov sa suradnicima, kao i brojni sportaši, treneri i predstavnici pulskih klubova.

„Misija Zaklade je financiranje naših talentiranih sportaša, trenera i klubova izvanproračunskim sredstvima. Zaklada se pokazala kao veoma uspješna i pozitivna gradska priča i zahvalan sam svima koji u njoj sudjeluju. Drugu godinu zaredom u dva ciklusa izdvajamo znatna sredstva za naše sportaše i dajemo sve od sebe kako bi mogli ostati u Puli i nastaviti nizati vrhunske rezultate. Zaklada se pokazala kao primjer dobre prakse i mnogi gradovi nas zovu i pitaju kako je moguće otvoriti ovakvu zakladu. Ovim putem pozivam sve one koji su u mogućnosti da podupru naše klubove na način da kupe godišnje pretplate ili podupru rad Zaklade jer zajedno možemo učiniti puno za ove sportaše koji prezentiraju naš grad na najbolji mogući način”, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik Upravnog odbora Zaklade za sport Elvis Peršić.

„Tijekom srpnja 2024. raspisali smo javni poziv na ukupni iznos od 57.950,00 eura. Unatoč tome što je prijava bilo puno više nego prošle godine, uspjeli smo sufinancirati čak 33 programa u 5 kategorija. Samim time potpore su dobili kvalitetniji programi, sportaši i klubovi koji su bolje rangirani sukladno kategorizaciji HOO, kvaliteti prijave, dosadašnjim ostvarenim rezultatima i uspješno realiziranom programu iz 2023. godine. U nastavku godine nadamo se da ćemo uspjeti u potpunosti realizirati financijski plan i ponuditi slične uvjete na slijedećem javnom pozivu na jesen i otvoriti mogućnosti sufinanciranja svih ostalih programa. Želimo poduprijeti čim više vrhunskih sportaša i pomoći im da ostvare planirane rezultate i uspjehe. Naša misija je potpora vrhunskom sportu i sportašima, ali i onima koji to još moraju postati, stoga i ove godine podupiremo školska sportska društva”, istaknuo je Elvis Peršić.

Pročelnica  Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov čestitala je svim sportašima izrazivši zadovoljstvo brojem ugovora koji su danas potpisani.

„Prije svega vam želim čestitati jer znam koliko svakodnevnog truda, napora i odricanja zahtijevaju ovakvi vrhunski rezultati koje postižete. Pred nama je treća podjela ugovora Zaklade za sport, prva u ovog godini, i izuzetno mi je drago što možemo reći da će Zaklada danas podržati čak 33 programa u 5 kategorija. Usporedbe radi, u cijeloj prošloj godini je s dva javna poziva sufinancirano ukupno 49 programa u 5 kategorija. Svima vam želim uspješnu natjecateljsku sezonu koja je pred vama i puno sportskih uspjeha”, zaključila je pročelnica Sokolov.

Uz prigodni program sportašima su potom uručeni ugovori o namjenskom korištenju sredstava Zaklade za sport Grada Pula-Pola u ukupnom iznosu od 57.950,00 eura.

U kategoriji Program za sve skupine sportaša - školski sport, potpore su dobili ŠSD Gimnazijalac (Odbojka djevojke) i ŠSD Medicinar (Stolni tenis djevojke).

U kategoriji Program manifestacija, potpore su dobili Plivački klub Arena, Klub sportsko ritmičke gimnastike Gazela, Kickboxing klub Planet sport te Šahovski klub Pula.

Nadalje, u kategoriji Program pojedinačnog sporta - perspektivni sportaši, sredstva su dobili Ivano Čelić i David Vretenar iz Kickboxing kluba Planet sport, Mia Jadreško, Karlo  Krčelić i Loren Benčić iz Plivačkog kluba Arena, Elena Brletić iz Karate kluba Pula, Mateo Matteoni i Leana  Žunić iz Jiu Jitsu kluba Lotus, Iva  Rokvić iz Jedriličarskog kluba Uljanik te Ana Mišan i David Radovčić iz Sportskog penjačkog kluba Onsight.

Također, u programu pojedinačnog sporta ugovore su potpisali Elizabeta Crnković i Marko Džin iz Kickboxing kluba Planet Sport, Majda Kajtez iz Atletskog kluba Istra, Dani Klačar, Robert Klačar i Dominik Družeta iz Judo kluba Istarski Borac, Tedi Leonardelli iz Jedriličarskog kluba Uljanik te Lara Škoro iz Odbojkaškog kluba Pula.

Naposlijetku, u kategoriji ekipnog sporta sredstva su dobili MNK Futsal Pula, NK Istra 1961 omladinska škola, Veslački klub Istra, Jiu Jitsu klub Lotus, RK Arena Pula, NK Uljanik, Odbojkaški klub Pula i KK Stoja.