Novosti

30/08/2024

Prijem za futsal reprezentativce Davida Mataju i Nika Vukmira uoči Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu

Danas, 30. kolovoza 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za Davida Mataju i Nika Vukmira koji u ponedjeljak putuju za Uzbekistan gdje će na Svjetskom prvenstvu nastupati u sastavu Hrvatske reprezentacije. Mataja i Vukmir na prijem su stigli u pratnji predsjednika kluba Valtera Cetine.

"Biti u sastavu reprezentacije i predstavljati svoju zemlju je posebna čast. Ovo je velika stvar za vas osobno, za naš grad i na veliki ponos kluba. Sav trud se isplatio, ovo je vrhunac vaše karijere. Igrali ste Ligu prvaka, sad vas čeka svjetsko prvenstvo, to su velike stvari! Ponosni smo na vas i želimo vam sreću u Uzbekistanu“, poručio je Zoričić.

Naime, igrači pulskog MNK Stanoinvesta Mataja i Vukmir i ove su se godine zasluženo našli na popisu izbornika hrvatske futsalske reprezentacije Marinka Mavrovića, dok je igrač Manolo Bilić dobio pretpoziv.

Podsjetimo, Niko Vukmir član je pulskog kluba još od kadetskih dana. Iza njega je više od 100 utakmica u zeleno-žutom dresu te je postao standardni član reprezentacije. Putovat će u Uzbekistan zajedno s Davidom Matajom, 27-godišnjim kapetanom “Zeleno-žutih”, ujedno prvim igračem koji je potpisao dvogodišnji ugovor s pulskim klubom.

Svjetsko prvenstvo na rasporedu je od 14. rujna do 6. listopada. Hrvatska će prvu utakmicu odigrati 14. rujna u Bukhari protiv Tajlanda. Potom ih 18. rujna očekuje dvoboj s opasnim Brazilcima, također u Bukhari, a treća utakmica u skupini, protiv Kube, na rasporedu je 20. rujna u Tashkentu.