Novosti

30/08/2024

Veliki odaziv građana na anketu za formiranje Plana upravljanja povijesnom jezgrom

Grad Pula nastavlja s praksom provođenja participativnih aktivnosti u donošenju ključnih gradskih planova. Trenutno se izrađuje Plan upravljanja povijesnom jezgrom te je do sada održano nekoliko vrlo uspješnih aktivnosti koje su uključile različite dionike u proces donošenja odluka.

Tijekom dosadašnjeg procesa izrade Plana održane su četiri fokus grupe  u Gradskoj palači i World Caffe  radionica u prostoru Coworkinga. Ove aktivnosti omogućile su široku razmjenu ideja i prijedloga te su poslužile kao temelj za daljnji rad na Planu upravljanja.

Upravo je provedena i online anketa, koja je polučila izniman uspjeh s prikupljenih čak 772 odgovora. Ovi rezultati bit će od velike pomoći u trenutnoj fazi izrade akcijskog plana, gdje će se definirati konkretne mjere i aktivnosti za očuvanje i unapređenje povijesne jezgre grada.

Anketnim upitnikom ispitivala su se mišljenja i stavovi građana o kvaliteti boravka i stanovanja unutar povijesne jezgre. Anketa je provedena od 7. do 25. kolovoza 2024. godine, a bila je podijeljena na dvije ciljane skupine: stanovnike povijesne jezgre te građane Pule koji žive izvan tog područja.

Jedan od idućih koraka je provođenje javnog savjetovanja, koje će još jednom omogućiti javnosti aktivno sudjelovanje u finalizaciji ovog važnog dokumenta za razvoj grada. Na taj način Grad osigurava uključenje svih relevantnih glasova u kreiranje Plana koji će oblikovati održivu budućnost povijesne jezgre grada.

Ovim pristupom Grad potvrđuje svoju predanost uključivanju zajednice u procese planiranja i donošenja odluka, osiguravajući da strategije i planovi odražavaju potrebe i želje svih svojih građana.