Novosti

04/09/2024

Započinje postavljanje javne rasvjete i elektroničke kabelske kanalizacije u ulici Puntižela u Štinjanu

U ponedjeljak, 9. rujna uvođenje izvođača radova u posao

Grad Pula nastavlja s ravnomjernim infrastrukturnim ulaganjima u pulska naselja, pa je tako programom građenja komunalne infrastrukture za 2024. godinu predviđena izgradnja javne rasvjete i elektroničke kabelske kanalizacije u dijelu ulice Puntižela u Štinjanu, za što je ishodovana građevinska dozvola u veljači ove godine.  

Stoga uskoro kreće izgradnja javne rasvjete i elektroničke kabelske kanalizacije u ukupnoj dužini od 192 metra, i to na neuređenom dijelu ulice Puntižela koja započinje od križanja s ulicom Baližerka. Na toj će se lokaciji postaviti 6 stupova javne rasvjete u visini od 6 metara čije će svjetiljke biti opremljene pametnim sustavom za upravljanje.

Osim toga, postavit će se elektronička kabelska kanalizacija u svrhu polaganja pristupnih telekomunikacijskih vodova elektroničke komunikacije do svakog objekta, odnosno građevinske parcele. 

Za opisane radove u Štinjanu proveden je otvoreni postupak javne nabave te je sukladno kriteriju za odabir ponude odabran izvođač radova, a to je poduzeće Vintijan iz Pule, dok će nadzor nad izvođenjem radova vršiti društvo Elkon, također iz Pule.

Uvođenje izvođača radova u posao održat će se u ponedjeljak,  9. rujna 2024. godine.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 108.836,43 eura s PDV-om, a predviđeno trajanje radova je 45 dana.