Novosti

04/09/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za Juru Rajkovića koji je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u hrvanju u Jordanu

Danas, 4. rujna 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za hrvača Istarskog borca Juru Rajkovića koji se ovih dana vratio sa Svjetskog prvenstva u hrvanju za uzrast kadeta u jordanskom Ammanu. Na prijemu su sudjelovali i treneri Nebojša Džombić, Danijel Bošković i Matteo Pavičić te novi predsjednik kluba Miško Macolić Tomičić.

“Čestitam ti Jure na uspjehu, želim da budeš uzor mnogima, posebno mladima kako u sportu tako i u školi“,  rekao je gradonačelnik te podsjetio kako Zaklada za sport Grada Pule putem javnog poziva financijski dodjeljuje sredstva i pomaže sportašima, pojedinačnim i ekipnim sportovima i klubovima. Jure je bio među prošlogodišnjim dobitnicima sredstava Zaklade, a u 2024. godini može se prijaviti na sljedećem javnom pozivu.

„Naglasili bismo da je ovo veliki uspjeh za Pulu i Hrvački klub Istarski borac, ali i istarsko hrvanje u cjelini. Vrlo je zahtjevno izboriti mjesto u reprezentaciji i dobiti priliku otići na svjetsko prvenstvo“, poručili su treneri Istarskog borca.

Na Svjetskom prvenstvu u Jordanu sudjelovale su gotovo sve države svijeta, a među njima je bila i Hrvatska s tri predstavnika. Trener Hrvatske boksačke reprezentacije Eugen Jakovljević poveo je hrvače koji kontinuirano rade i drže svoju poziciju u reprezentaciji Hrvatske. Naš Jure Rajković predstavljao je Hrvatsku kadetsku reprezentaciju.