Novosti

05/09/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio prijem za dvostrukog svjetskog prvaka u kickboxingu Ivana Čelića i natjecatelje iz Planet Sporta Luku Grabara i Davida Vretenara

Danas, 5. rujna 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za Ivana Čelića koji se vratio, s upravo završenog WAKO Svjetskog prvenstva u Budimpešti, kao dvostruki svjetski prvak u juniorskoj konkurenciji do 94 kilograma te za Luku Grabara i Davida Vretenara koji su kickboxing klub Planet Sport i Pulu također predstavljali na ovom natjecanju u Mađarskoj. Današnjem prijemu odazvali su se i predsjednica kluba Kristina Džin i  trener Edi Višković.

„Čestitam klubu, natjecateljima te svakako tebi Ivano na još jednom veličanstvenom rezultatu. Tvoj kontinuitet osvajanja medalja je fascinantan. Vidi se da jako puno treniraš, rezultati to dokazuju“, izjavio je gradonačelnik i poželio mu sreću u daljnjim sportskim i školskim izazovima.

Luka Grabar u Budimpešti se natjecao u disciplini point fight mlađih kadeta, a David Vretenar  u light contactu starijih kadeta.

Govoreći o radu kluba, predsjednica Kristina Džin tom je prigodom izjavila da su se ove godine kandidirali za Erasmus+ Sport za edukaciju trenera.

„Išli smo s programom za hiperaktivnu djecu i djecu sa elementima ADHD-a iz razloga što puno toga ostane neprepoznato u školama, a vidljivo je da djeca u školama imaju tih problema. Rad s takvom djecom primarno donosi benefit djeci, a nakon toga i sportu u cjelini. Iz djece se može izvući veliki potencijal, a njima je sport jako dobar za treniranje njihovog mentalnog sklopa“, rekla je Džin.

Gradonačelnik je pohvalio društvenu odgovornost rada kluba s hiperaktivnom djecom te djecom s elementima ADHD-a.

„Široko radite, trenirate i prijavljujete se na natjecanja. Posebno je plemenito što radite s kategorijama mladih koji imaju takvih poteškoća. Problem je što nekad poremećaj poput ADHD-a nije u struci bio prepoznat kao takav no drago mi je da se situacija polako mijenja.“ naglasio je gradonačelnik.

Podsjetimo, Ivano je prošlogodišnji dobitnik Grba Grada Pule za iznimna postignuća na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni i osvojenu titulu svjetskog prvaka 2022. godine u disciplini light contact te svjetsku broncu u disciplini point fighting, čime je dao i nastavlja davati doprinos razvoju sporta i ugleda Grada Pule. 

Ivano je također dobitnik sredstava Zaklade za sport grada Pule i u 2023. i u 2024. godini a ove su godine sredstva namijenjena za pripreme i sudjelovanje upravo na WAKO Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj 2024.