Novosti

09/09/2024

Predstavnici Grada Pule na prijemima prvašića u pulskim školama Centar, Kaštanjer i Giuseppina Martinuzzi

Prvi je dan nove školske godine u kojoj je u najvećem istarskom gradu Puli u školske klupe sjelo 4250 djece među kojima je 486 prvašića. U povodu početka nove nastavne godine gradonačelnik Filip Zoričić sudjelovao je prijemu prvašića u Osnovnoj školi Centar.

„Draga djeco, dragi roditelji, skrbnici, none i nonići, učitelji i ostali zaposlenici škole, želim vam sretan prvi dan škole. Na ovaj poseban dan imat ćete lijepa sjećanja cijeli život. Drago mi je vidjeti osmijehe na vašim licima i da ste sretna djeca. U školi učite, ali se i igrajte, uživajte, budite nasmijani i živite život. Kolegicama i kolegama želim da ustrajete u svom poslu te da ovo posebno zanimanje za vas i dalje bude poziv. Sigurno nije lako i pozivam ravnatelje da vam budu podrška“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić pozdravila je učenike prvih razreda, njihove roditelje i skrbnike u Osnovnoj školi Kaštanjer koja je u školskoj 2024./2025. godini u tri razredna odjela upisala 66 prvašića.

„Prvi školski dan poseban je za svakog učenika, a za one koji prvi put sjedaju u školske klupe, još je posebniji, dan koji se pamti cijeli život. Danas započinje jedno uzbudljivo i važno razdoblje u vašem životu - vaše školovanje! Želim da puno toga naučite, budite dobri, marljivi, slušajte učitelje, budite veseli, a vaši osmjesi i lijepo ponašanje velika su nagrada učiteljima“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule Ivana Sokolov sudjelovala je na prijemu učenika prvih razreda u Talijanskoj osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzi te na otvorenju novouređenog školskog igrališta zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Brunom Cergnulom.

Podsjetimo, kroz projekt „Zajedno do znanja 5“ Grad Pula osigurao je 450.000 eura bespovratnih sredstava, a u proračunu će se osigurati dodatnih 716.000 eura za pomoćnike u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju. Za predstojeću školsku godinu za sada je predviđeno 114 pomoćnika u nastavi za ukupno 154 djece. Grad Pula također sufinancira uslugu produženog boravka i mjesečne autobusne karte.

Hrvatski autoklub Pula-Rovinj u dogovoru s Gradom Pulom u prvim tjednima nove školske godine tradicionalno organizira akciju "Sigurno u školu s HAK-om“ za prve razrede osnovnih škola te će se ova hvalevrijedna prometno-edukativna akcija održati i ove godine.