Novosti

11/09/2024

Objavljen Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2025. godinu

Danas, 11. rujna 2024. godine Upravni odjel za kulturu Grada Pule objavio je Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za 2025. godinu.

U Program javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2025. godinu po ovom Pozivu, u skladu sa Zakonom o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, Odlukom o kriterijima za stručno vrednovanje programa i projekta prijavljenih na Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule, Planom razvoja kulture za razdoblje 2023. - 2030. godine te ocjenom izvršenja dosadašnjih ugovornih obveza korisnika, po svim prioritetnim područjima Poziva, uvrstit će se jednogodišnje i trogodišnje financijske podrške programima, projektima, manifestacijama i aktivnostima od interesa za Grad Pulu, koje pridonose razvoju prioritetnih područja Poziva.

Pravo podnošenja prijava na ovaj Poziv imaju samostalni umjetnici, umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, ostale pravne i fizičke osobe koje djeluju u sljedećim prioritetnim djelatnostima i područjima: scenska, dramska i filmska umjetnost, književna i nakladnička djelatnost, likovna umjetnost i muzejsko-galerijska djelatnost, glazbena i glazbeno-scenska umjetnost, zaštita i očuvanje kulturnih dobara, interdisciplinarne i nove umjetničke i kulturne prakse, kultura mladih i za mlade, produkcija mladih umjetnika, međunarodna kulturna suradnja, kulturni amaterizam i kultura zajednice.

Rok za podnošenje prijava je 31 dan od dana objave Javnog poziva. Prijave se podnose u razdoblju od 11. rujna do 12. listopada 2024. godine do 20:00 sati.

Rok za podnošenje prijava za logističku potporu i pojedina prioritetna područja 7., 7.1., 8., 9., 10. je do 1. prosinca 2025. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih proračunskih sredstava za te namjene.

Prijave na Javni poziv sa svim obveznim prilozima podnose se isključivo u elektroničkom obliku korištenjem elektroničkog sustava prijavljivanja, putem e-prijavnica.
Kako bi mogao koristiti elektronički sustav prijavljivanja (e-prijavnice), svaki prijavitelj mora se prethodno registrirati, ukoliko nije već registriran. Registracija novih korisnika vrši se jednokratno.
Pristupanje e-prijavnicama moguće je isključivo s korisničkim imenom i lozinkom. Korisničko ime i lozinka kreiraju se prilikom registracije.

Registracija novih korisnika vrši se na sljedećoj poveznici:

https://som-natjecaj.eu/authentication/register

E-prijavnice nalaze se na sljedećoj poveznici:
https://som-natjecaj.eu/authentication/login

Upravni odjel za kulturu svim prijaviteljima na Javni poziv osigurao je korisničku podršku tijekom prijavljivanja i korištenja e-prijavnice.

Tehnička podrška prijaviteljima pri korištenju sustava e-prijave bit će dostupna od 11. rujna pa sve do 12. listopada 2024. godine radnim danom od 08:00 do 16:00 sati - podrska@som-system.com.

Sva ostala pitanja koja vezana za ovaj Javni poziv mogu se postaviti elektroničkim putem, na e-mail adresu pjp@pula.hrdo 10. listopada 2024. godine.

Tekst Javnog poziva, Upute za prijavitelje i ostala popratna dokumentacija objavljeni su ovdje.