Novosti

11/09/2024

Uniline Grupa i Harley-Davidson® najavili suradnju i veliki European H.O.G. TM Rally u Medulinu i Puli u lipnju 2025.

Globalna promocija Hrvatske i poticaj turizmu izvan glavne sezone

Na konferenciji za medije u sjedištu Uniline Grupe u Puli, službeno je predstavljena suradnja između Uniline Grupe i Harley-Davidson®, u sklopu koje će Hrvatska iduće godine biti domaćin najvećeg motociklističkog događanja ove vrste u Europi – European Harley Owners Group® (H.O.G.). Ovaj spektakularni događaj održat će se od 12. do 15. lipnja 2025. godine u Medulinu i Puli, a očekuje se da će okupiti oko 50.000 sudionika i oko 100.000 posjetitelja, za koje će ulaz na ovaj događaj biti potpuno besplatan.

Pročelnik Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Darko Tumpić u ime Grada Pule izrazio je zadovoljstvo što će najveći istarski grad imati priliku biti domaćinom ovakvom događaju.

„Važni su nam pozitivni marketinški i gospodarski efekti koje će ova manifestacija imati za naš grad. Osim toga, posebno je važno istaknuti da je događaj otvorenog tipa, što znači da svi građani i posjetitelj mogu i sudjelovati u programima. Na nama je da budemo dobri domaćini, a Grad Pula će u tom kontekstu, pogotovo u organizacijskom djelu, dati potrebnu pomoć i podršku“, rekao je pročelnik Tumpić.

Uniline Grupa posebno naglašava važnost ovog događaja za promociju Istre, ali i Hrvatske u cjelini, jer ovakvi događaji tradicionalno privlače posjetitelje u destinaciju i nakon samog eventa. H.O.G. Rally donosi ne samo uzbuđenje i strast za motociklima, već i veliki gospodarski učinak koji će dodatno ojačati položaj Hrvatske na karti poželjnih destinacija za velika međunarodna događanja.

"Ponosni smo što smo prepoznati kao ključan partner za ovako važan događaj koji ima snažan potencijal za promociju Hrvatske na globalnoj razini. Uniline Grupa, kao vodeća turistička kompanija u regiji, uvijek teži inovacijama i projektima koji unapređuju turističku ponudu, a H.O.G.TM Rally svakako će biti najveći događaj ove vrste u narednoj godini" izjavio je predsjednik Uprave Uniline Grupe Boris Žgomba.

Očekuje se da će H.O.G.TM Rally u Medulinu i Puli okupiti preko 20.000 Harley-Davidson® motocikala, od kojih će dio njih sudjelovati u spektakularnom defileu kroz Medulin i Pulu, a bit će smješteni diljem Istre. Posebna atrakcija bit će "milenijsko fotografiranje" ispred pulske Arene, čime će se dodatno osnažiti međunarodna promocija ovih destinacija.

“Sudionici i posjetitelji imat će priliku uživati u bogatom programu, uključujući Harley-Davidson Expo i Demo zonu, Custom Bike Show, koncerte, shopping villageu te vođenim obilascima destinacija. Kao partner organizator, s dugogodišnjim iskustvom u turističkom poslovanju i organizaciji evenata uvjereni smo da ćemo našim gostima osigurati nezaboravan doživljaj i boravak u našoj destinaciji.” izjavila je voditeljica projekta Danijela Matana.

European H.O.G.TM Rally ne donosi samo uzbuđenje motociklistima, već i značajne gospodarske i ekonomske učinke za destinacije domaćine, ali i Hrvatsku u cjenlini. Očekuje se značajan utjecaj, odnosno rast prihoda od smještaja, potrošnje u destinaciji, ali i prihoda proračuna (PDV, boravišna pristojba).

“Ponosni smo što smo uspjeli u naumu da ovaj prestižni, svjetski poznati američki brand dovedemo baš u našu destinaciju. Ovaj događaj kvalitativni je iskorak za nas i privući će tisuće motociklističkih entuzijasta iz cijeloga svijeta i na najbolji način otvoriti sezonu 2025. Kako bi ovim gostima iznimne platežne moći pružili vrhunsko iskustvo već smo počeli s pripremama.” izjavio je direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković.

“Manifestacija kao što je European H.O.G.TM Rally je velika promocija za destinaciju Pula – Medulin, ali i doprinos broju noćenja i potrošnji u periodu izvan sezone, kada naša destinacija ima prostora za rast. Mislim da će cijela južna Istra profitirati, ali i doživjeti posebnost eventa kako u Medulinu gdje će biti stacioniran, tako i u Puli, gdje će okupljeni imati prilike vidjeti defile, malo drugačiji od našeg uobičajenoga, ali i sudjelovati u drugim dijelovima programa koji će se odvijati na području Pule.” izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Uniline Grupa i Harley-Davidson® ovim partnerstvom donose jedinstvenu priliku za promociju Hrvatske kao atraktivne destinacije, s posebnim naglaskom na jačanje turističke ponude u razdobljima izvan glavne sezone. Upravo je potencijal projekta prepoznat i od strane drugih dionika zbog čega su uz domaćine eventa, Općinu Medulin i Turističku zajednicu Medulin te grad Pulu i Turističku zajednicu Grada Pule, event podržali i Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Ministarstvo turizma te Hrvatska turistička zajednica.