Novosti

11/09/2024

U subotu Pulska noć na tri lokacije uz besplatan parking i javni prijevoz

Sve je spremno za predstojeću „Pulsku noć – Notte Polese” koja će se održati u subotu, 14. rujna na tri lokacije.

Ravnateljica JU Pula Film Festival Tanja Miličić predstavila je program na današnjoj konferenciji za medije te istaknula kako će na Forumu, Portarati i Tržnici glazbeni program započeti u 20:00 sati dok će za djecu na Giardinima biti dostupni besplatni napuhanci od 18:00 sati. Uz glazbeni program na Tržnici za koji su zaduženi Band Fiesta te Franko Krajcar i Indivia Band, sve posjetitelje očekuje i bogata gastro ponuda po prigodnoj cijeni koja je nastala u suradnji s Vladom Orlićem i Budimirom Žižovićem Žižom. Na Portarati publiku će zabavljati The Primotajo Blues Band i Alen Vitasović dok je za dobru atmosferu na Forumu zadužen Pula Jazz Quartet i Manouche de mar. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika manifestacija će se održati dan nakon, odnosno u nedjelju, 15. rujna.

Pročelnik Službe Gradonačelnika i Gradskog vijeća Darko Tumpić najavio je građanima da je Grad Pula povodom održavanja „Pulske noći – Notte Polese” u subotu omogućio besplatno parkiranje tijekom cijelog dana na svim parkirališnim lokacijama i u svim parkirališnim zonama (osim u zonama Holders only). Također, pogodnosti za građane osigurao je i Pulapromet čiji će javni prijevoz biti besplatan od 18:00 do 00:00 sati.

Ravnateljica JU Pula Film Festival Tanja Miličić ujedno je najavila da od idućeg vikenda započinju kulturni, zabavni i sportski programi po pulskim kvartovima u sklopu manifestacije „Dođi u kvart – Vieni nel quartiere” te pozvala sve građane da se pridruže. Ovo je drugo izdanje manifestacije koja promiče sport, ekologiju, održivost i druženje građana, a do sada je polučila izvrsne rezultate. „Dođi u kvart – Vieni nel quartiere” održavat će se četiri subote za redom od 10 do 15 sati na Valdebeku na igralištu Olimpija (21. rujna), na Stoji na livadi u Kochovoj ulici (28. rujna), u Šijani na igralištu između plavo-žutih nebodera (5. listopada) te na Verudi na Trgu kralja Tomislava (12. listopada).

Glavni organizator nadolazećih manifestacija je Javna ustanova Pula Film Festival u suradnji s Gradom Pulom, a o svim novostima možete se informirati na službenim web stranicama Grada Pule i na Facebook stranici pod nazivom Pulske manifestacije.