Novosti

11/09/2024

Gradonačelnik na dočeku mladog paraolimpijca Borne Zohila

U utorak 10. rujna 2024. godine u Domu sportova Mate Parlov upriličen je doček za 18-godišnjeg paraolimpijca Bornu Zohila i njegovog trenera Bogdana Đekića kojem su u ime Grada Pule prisustvovali gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.

Gradonačelnik se tom prigodom pridružio čestitkama na uspjehu koji je Borna postigao kao mladi igrač iz malog kluba i iz malog grada. Uputio je čestitke i Stolnoteniskom klubu Pula poručivši kako je svakom sportašu bitna podrška prijatelja, kolega, obitelji, ali i cijele zajednice.

Borna je na netom završenoj Paraolimpijadi u Parizu ostvario odličan uspjeh i u igri parova i u pojedinačnom nastupu. Ušao je u četvrtfinale parova s Mirjanom Lučić ostvarivši plasman među osam mješovitih parova, dok je u pojedinačnoj konkurenciji stigao do osmine finala protiv sedmog igrača na svijetu i plasirao se među 16 najboljih.

Uz suigrače i trenere i predstavnike Stolnoteniskog kluba Pula, mladog Pomerca i njegovog trenera dočekao je i načelnik Općine Medulin Ivan Kirac. 

Borna Zohil plasman na Paraolimpijske igre ostvario je na kvalifikacijskom turniru koji je održan  u Tajlandu (Pattaya) u svibnju 2024. godine.