Novosti

13/09/2024

Europski tjedan mobilnosti obilježit će se brojnim aktivnostima od 16. do 22. rujna

Ovogodišnji moto:Zajednički javni prostori

I ove godine Pula se pridružuje brojnim europskim gradovima u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti koji je 2024. godine posvećen održivoj urbanoj mobilnosti. Uz potporu Europske komisije, Europski tjedan mobilnosti obilježava se od 2002. godine od 16. do 22. rujna. Manifestaciju podržava i nadležno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Kroz ovogodišnju temu “Zajednički javni prostori” naglašava se važnost kvalitetne organiziranosti javnih prostora, ulica, trgova, šetališta,…koji nizom unapređenja mogu izravno utjecati na kvalitetu života, osnažiti sigurnost, utjecati na razinu buke i zagađenje zraka. Ove godine poziva se na ravnopravnost korištenja zajedničkih javnih prostora, pri čemu se ističe važnost osiguranja sigurnosti pješaka i biciklista.

Kvalitetnijim javnim prostorima koji su ugodni za boravak ljudi, doprinosi se aktivaciji lokalnih zajednica, a stanovnici potiču da koriste aktivne oblike kretanja, kao što su hodanje i bicikliranje.

I ove godine tim je povodom Grad Pula organizirao niz aktivnosti te pozivamo naše građanke i građane da se uključe i na taj način pridonesu obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Program obilježavanja nalazi se u nastavku.