Novosti

13/09/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić primio veleposlanika Republike Indije Raj Kumar Srivastava

Danas, 13. rujna 2024. gradonačelnik Filip Zoričić u Komunalnoj je palači upriličio oproštajni prijem za Njegovu Ekscelenciju Raj Kumar Srivastava, koji upravo u Puli završava svoju diplomatsku službu kao veleposlanik Republike Indije.

„Iznimna mi je čast ugostiti Vas te zaželjeti dobrodošlicu u naš grad koji ste posjetili već nekoliko puta. Upoznali smo se dok sam bio ravnatelj Gimnazije te mogu reći da ste odličan veleposlanik i, prije svega, veliki čovjek. Čast nam je što ste Pulu odabrali kao zadnju stanicu na vašoj oproštajnoj turneji po hrvatskim gradovima. Vi ste most između naših dviju zemalja. Indija je velika zemlja u svakom pogledu, a Hrvatska je mala zemlja velikih ljudi“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Veleposlanik Raj Kumar Srivastava je karijerni diplomat koji se pridružio indijskoj službi vanjskih poslova 1997. godine. Kao iskusni diplomat sa 27 godišnjim iskustvom služio je u Republici Hrvatskoj četvorogodišnji mandat. Diplomirao je građevinarstvo na prestižnom Indijskom institutu za tehnologiju u Kanpuru. Upisao je daljnji studij konstrukcijskog inženjerstva i znanosti o potresima.

Veleposlanik Srivastava je istaknuo da mu je ovo treća posjeta Puli u četiri godine službe u Republici Hrvatskoj. Veoma mu je drago što je kao zadnji oproštajni posjet odabrao upravo Pulu jer se tu osjeća jako ugodno i dobrodošlo. Iznio je podatak da oko 17.000 njegovih sunarodnjaka živi i radi u Hrvatskoj.

„Na taj način doprinose Hrvatskom gospodarstvu, a pomažu i svojim obiteljima u Indiji“, dodao je veleposlanik.

Veleposlanik se vraća u Indiju na novu dužnost na razdoblje od dvije i po godine te će u prvoj polovici 2027. ponovno dobiti službu u inozemstvu.