Novosti

16/09/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić sudjelovao na osnivačoj skupštini Gimnastičkog saveza IŽ

U subotu 14. rujna u sportskoj dvorani Mate Parlov u Puli održana je osnivačka skupština Gimnastičkog saveza Istarske županije. Uz predstavnike klubova, sjednici su prisustvovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević i predstavnik Istarske županije Ivan Glušac.

Gimnastički savez Istarske županije okupio je šest gimnastičkih klubova, više od 600 gimnastičarki i gimnastičara pod vodstvom 15 stručno osposobljenih trenera s ciljem razvoja i promicanja gimnastike.

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik okupljenima je čestitao  osnivanje županijskog saveza. Istaknuo je da je strategija HGS-a osnivanje županijskih saveza te da trenutno u RH djeluje osam županijskih Gimnastičkih saveza. Klubovi Istarske županije pretežito su usmjereni na ritmičku gimnastiku, dok je sportska gimnastika također prisutna. HGS će pružati podršku razvoju Saveza kroz nabavu sportske opreme i zalagati se za adekvatnu infrastrukturu potrebnu za daljnji razvoj ovog bazičnog sporta.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić podržao je osnivanje Gimnastičkog saveza Istarske županije i najavio rad na poboljšanju sportske infrastrukture kako bi se unaprijedili uvjeti za gimnastički sport. Mladen Pavičević tom je prigodom rekao da će Gimnastički savez IŽ biti 35. strukovni savez u zajednici sportova Istarske županije.

Za predsjednicu Gimnastičkog saveza Istarske županije izabrana je Melita Kolarec, za tajnicu Carla Roberta Jugovac Podvezanec, dok su za članove Izvršnog odbora izabrani Dražen Lekšan, Elena Bosykh, Korina Lajić i Ana Vukoja. U Nadzorni odbor izabrane su Duška Kupres Duraković, Natalija Baioch i Natalija Tvrtković.

Predsjednica Melita Kolarec istaknula je da svako dijete treba proći školu gimnastike koja predstavlja osnovu za daljnji napredak u bilo kojoj drugoj sportskoj aktivnosti. Naglasila je da zajednički rad i suradnja svih istarskih klubova mogu doprinijeti razvoju, popularizaciji i uspjehu gimnastičkog sporta u Istarskoj županiji.