Novosti

17/09/2024

„Dođi u kvart – Vieni nel quartiere” ove subote na Valdebeku

Manifestacija „Dođi u kvart – Vieni nel quartiere” prošle je godine polučila izvrsne rezultate, a nastavlja se ove subote, 21. rujna na igralištu Olimpija na Valdebeku gdje će građani moći uživati u brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima u periodu od 10 do 15 sati.

Decathlon i Rugby klub Arena pripremaju cjelodnevni sportski program kojim će prezentirati sportske rekvizite i aktivnosti. U 10 sati održat će se škola rolanja s naglaskom na ravnotežu i koordinaciju kroz koju će se prikazati razni trikovi i igre pod vodstvom kluba Rolanje Pula Inline.

U 10 sati sprema se i lutkarska radionica Udruge Puppeta na kojoj će djeca samostalno izrađivati i ukrašavati lutke, dok će se u 11 sati prikazivati predstava Istarskog narodnog kazališta Mistero Buffokoja je nastala prema djelu talijanskog nobelovca Darija Foa, a izvodi ju Valter Roša.

Ujedno, u 11 sati Kickboxing klub Planet sport i Taekwondo klub Istra predstavit će svoje borilačke vještine, dok će u 11:30 sati Gradska knjižnica i čitaonica Pula kroz obiteljsku pričaonicu „Mali ljudi, veliki snovi” ispričati priču o životu izvanredne meksičke umjetnice Fride Kahlo.

Program će se nastaviti oglednim satom Teniskog kluba Game i plesnom radionicom i nastupom Brakdance studia ABoriginal, nakon čega će Valdosi održati otvoreni sat funkcionalnog treninga.

U 13 sati Art studio Pula održat će umjetničku radionicu za djecu i odrasle na kojoj će sudionici dekorirati keramičke posude mozaikom, dok će se za dobru atmosferu pobrinuti ulični bend s četiri saksofona i bubnjevima – Techno Vikings.

Cjelodnevnu ugostiteljsku ponudu za posjetitelje pružat će Food truck sa slanim jelima te Frosty bike sa slatkim.