Novosti

17/09/2024

Započinje uređenje zelene Tržnice Veruda

U utorak, 24. rujna 2024. godine započet će radovi natkrivanja zelene tržnice Veruda.

„Nakon što smo postavili rampu za osobe s invaliditetom, uredili javnu površinu i obližnje stepenice, slijedi uređenje sanitarnog čvora i natkrivanje zelene tržnice na Verudi kojoj gravitira doista veliki broj naših sugrađana. Bit će to uređena tržnica koja će zakupcima i kupcima ujedno pružati i zaštitu od sunca ili kiše“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Za vrijeme trajanja radova parkiralište iznad zelene tržnice bit će zatvoreno za sva vozila i privremeno prenamijenjeno u prodajni prostor zelene tržnice. Zakupci u poslovnim prostorima tržnice Veruda nastavit će s obavljanjem djelatnosti i za vrijeme izvođenja radova.

Cilj ovoga projekta jesu bolji uvjeti za korisnike i prodavače Tržnice Veruda koji će zajedno s vizualnom komponentom doprinijeti većoj atraktivnosti prostora tržnice.

Procijenjena vrijednost natkrivanja tržnice iznosi 200 tisuća eura, dok će se ukupna cijena investicije, koja obuhvaća izradu projekata, izmještanje štandova na parkiralište, izvođenje radova, stručni nadzor te prekrajanje i ličenje postojećih štandova, znati po okončanju nabave.

Izvođač radova je tvrtka De Conte iz Labina, a stručni i projektantski nadzor provodi AD – arhitektura i dizajn iz Pule.

Očekivani završetak radova je početkom prosinca ove godine.