Novosti

26/09/2024

Novi program Gradske knjižnice i čitaonice Pula

"Mali festival baštine" od 30. rujna do 4. listopada

Poznavanje kulturne baštine okuplja zajednice i gradi zajedničko razumijevanje mjesta u kojima živimo, poštovanje tradicijskih znanja i umijeća. S namjerom da jednom godišnje objedini teme, obljetnice i datume važne za očuvanje i razvijanje zavičajne kolektivne memorije, Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće novu manifestaciju Mali festival baštine čije će se nulto izdanje održati od 30. rujna do 4. listopada 2024. te je ujedno dio Dana europske baštine, manifestacije koju organizira Ministarstvo kulture i medija RH.

Temelj Malog festivala baštine su teme značajne za kulturni, znanstveni i društveni život Istre, s posebnim naglaskom na djelovanje i rad značajnih osoba, umjetnička ostvarenja i druge specifičnosti kulturno-povijesnog naslijeđa.

Početno, nulto izdanje Malog festivala baštine uključuje tri tematske skupine aktivnosti: kreativne radionice vezane uz književne obljetnice Zasuči rukave, programe vezane uz razvoj znanosti, inovacija i umjetnosti ISTRAži te programe promocije čakavskog narječja i usmene predaje Stare priče, nova publika.

Aktivnosti su osmišljene na način da uključe različite dobne i interesne skupine, stavljajući u središte zbivanja lokacije koje su i same dio baštine. Posebna pozornost usmjerena je na programe namijenjene djeci i mladima, ali i obiteljima u širem smislu riječi.

Više o pojedinim programima možete pronaći na www.gkc-pula.hr  u rubrici Događanja.