Novosti

27/09/2024

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić sudjelovala na okruglom stolu "(Su)Život s multiplom sklerozom"

 

Grad Pula sufinancira rad udruge bolesnika s multiplom sklerozom, a u pripremi je i osnivanje Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju  s ciljem bolje kvalitete života ovih ranjivih skupina

Danas, 27. rujna 2024. godine u konferencijskoj dvorani Coworking centra u Puli održan je okrugli stol pod nazivom "(Su)Život s multiplom sklerozom", a tom je prigodom ujedno i obilježena dvadeseta godišnjica samostalnog djelovanja Društva multiple skleroze Istarske županije.

U ime Grada Pule na obilježavanju je sudjelovala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je čestitala 20 godina postojanja Društvu multiple skleroze Istarske županije osvrnuvši se na taj globalni zdravstveni problem.

„Multipla skleroza je rastući globalni zdravstveni problem koji pogađa gotovo 3 milijuna ljudi u svijetu. Svi koji smo se ovdje okupili živimo izravno ili neizravno s multiplom sklerozom. Ključno je saznati što više o toj bolesti, kako bi naš suživot s njom bio što lakši. Kada usporedimo današnje liječenje multiple skleroze s liječenjem otprije 20 ili 30 godina, razlike su značajne. Edukacija je ključna, jer što više znamo o MS-u, znat ćemo i na koje načine olakšati živote onih koji žive s njom. U edukaciji moraju sudjelovati svi koji su uključeni u dijagnostiku, terapiju i rehabilitaciju ove bolesti. Izričito je važna potpora lokalne zajednice odnosno jedinica lokalne samouprave. Grad Pula sufinancira rad udruge bolesnika s multiplom sklerozom, a u pripremi je i osnivanje Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju  s ciljem bolje kvalitete života ovih ranjivih skupina“, zaključila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.