Novosti

01/10/2024

Veliki filmski hitovi u Kinu Valli

U filmskom tjednu od 3. do 9. listopada možete pogledati dva dugo očekivana filmska hita – „Joker: Ludilo u dvoje” i „Megalopolis” te komičnu dramu „Nakon ljeta”. Djeca će pak moći uživati u sinkroniziranoj avanturi „Male šape na velikom putovanju”. Globalni filmski festival Manhattan Short pronašao je ponovno put do Kina Valli, a sezonu programa Filmovi za sva vremena otvara drama „Paris, Texas” redatelja Wima Wendersa. Povodom Svjetskog dana učitelja, 5. listopada, prikazuje se film „Radikalno”.

Novi filmovi

Joaquin Phoenix u ulozi Arthura Flecka odnosno Jokera te famozna Lady Gaga kao Harley Quinn u glamuroznom ludilu i nastavku kultnog psihološkog trilera iz 2019. godine! „Joker: Ludilo u dvoje” prati Arthura Flecka koji je institucionaliziran u Arkhamu i čeka suđenje za svoje zločine kao Joker. Dok se bori sa svojim dvostrukim identitetom, Arthur ne samo da otkriva pravu ljubav, već i glazbu koja je oduvijek bila u njemu.

Jedan od najvećih redatelja u povijesti američke kinematografije, Francis Ford Coppola, predstavlja svoje novo vizionarsko remek-djelo, znanstveno-fantastični spektakl „Megalopolis”, epsku rimsku priču smještenu u modernoj Americi. Grad Novi Rim mora se promijeniti što uzrokuje sukob između Cezara Katiline, genijalnog umjetnika koji traži put do utopijske, idealističke budućnosti te njegovog suparnika, gradonačelnika Franklina Cicerona koji pak želi ostati vjeran regresivnom statusu quo, vječnoj pohlepi, osobnim interesima te partizanskom načinu ratovanja. Između njih dvojice nalazi se Julija Ciceron, gradonačelnikova kćerka čija ljubav prema Cezaru razdire njezinu odanost prema obojici te ju na taj način tjera da sama otkrije što čovječanstvo uistinu zaslužuje.

„Nakon ljeta“ komična je drama Danisa Tanovića o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje obiteljskog nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom.

Film za djecu

Greta i Pedro kućni su ljubimci jedne obitelji, ali se neprestano svađaju i nadmeću. Greta je uštogljena kujica, a Pedro drski mačak koji najradije jede smeće. Kada njihova obitelj krene na putovanje u drugi grad u potrazi za boljim životom, Greta i Pedro zbog svoje svađe doslovno ispadnu iz aviona i nađu se u zastrašujućem i nepoznatom svijetu. Ono što ih dijeli od ponovnog susreta s obitelji je zahtjevna potraga prepuna opasnih pustolovina. No, jedna stvar oko koje se slažu jest da ćete uživati u njihovoj avanturi u sinkroniziranom filmu “Male šape na velikom putovanju”.

Posebno događanje

Manhattan Short prvi je i jedini globalni filmski festival na svijetu! Preko 500 kina sudjeluje u ovom događaju gdje je među stotinjak prijavljenih filmova odabrano njih deset koji će pružiti zadivljujuće filmsko iskustvo od 120 minuta. Dođite u kino, uzmite svoj glasački listić i na kraju svih prikazanih kratkih filmova glasajte za jedan film i jednog glumca ili glumicu. Glasovi će biti poslani u sjedište Manhattan Short-a, a pobjednik će biti objavljen na ManhattanShort.com u ponedjeljak, 7. listopada u 10 ujutro. 

FUŠ u redovnom

FUŠ – Film u školi projekt kojemu je cilj, višegodišnjim djelovanjem i obrazovnim metodama, pružiti potporu školama u osposobljavanju učenika u razvijanju kulture gledanja i promišljanja filmova. Od ove jeseni FUŠ se uvodi u redovni kino program te će se jednom mjesečno prikazivati recentni europski i svjetski filmovi za sve uzraste, koji nam dolaze iz različitih zemalja, kultura i kinematografija i koji progovaraju o univerzalnim, ali i aktualnim i važnim društvenim temama. Povodom Svjetskog dana učitelja, 5. listopada, prikazujemo dramu „Radikalno” temeljenu na istinitoj priči o učitelju koji je htio najbolje za svoje učenike. U meksičkom pograničnom gradu zahvaćenom nasiljem učitelj iskušava radikalnu novu metodu kako bi oslobodio znatiželju i potencijal svojih učenika. Tim povodom učiteljima je osiguran slobodan ulaz na projekciju uz prethodnu najavu na fus@kinovalli.net.