Novosti

01/10/2024

INK i Backstage Live Pula Festival uručili donaciju Dječjem domu Ruža Petrović i najavili 6. izdanje jazz ciklusa u Puli

Povodom najave 6. Backstage Live Pula Festivala, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula Gordana Jeromela Kaić i organizator Festivala Dražen Kokanović, uručili su Davorki Belošević, ravnateljici Dječjeg doma Ruža Petrović donaciju u iznosu od 2.681,00 eura za pokrivanje dijela troškova police životnog osiguranja korisnika Centra.

“Do sada je više od 6.000 posjetitelja prisustvovalo jazz koncertima u sklopu programa Backstage Live Pula Festivala u INK-u. Povodom jubilarnog petog izdanja, na prijedlog pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivane Sokolov, odlučili smo dio prihoda od ulaznica donirati Dječjem domu Ruža Petrović. Naša plemenita misija nastavit će se i u šestom ciklusu koji nas očekuje ove kazališne sezone”, izjavila je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov naglasila je: “Skrb o svakom članu naše zajednice, a posebno o djeci, odgovornost je našega grada. Grad Pula već više godina surađuje s Centrom za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović, a od prošle godine financira policu zdravstvenog osiguranja za jedno dijete. Potaknuta time, u ovoj inicijativi prepoznala sam priliku da pomognemo još jednom djetetu nakon izlaska iz Centra”.

INK i Backstage Live Pula Festival sredstva su prikupili suorganizacijom petog ciklusa jazz koncerata u Puli s programima Donny McCaslin Quartet, Fred Hersch i Francesca Tandoi Trio, a donirana sredstva čine 50% prihoda prodanih ulaznica po odbitku troškova ticketinga, ZAMP-a i PDV-a.

“Ova inicijativa predstavlja značajan doprinos za našu ustanovu, a donacija će biti iskorištena za dio police zdravstvenog osiguranja, budući da sklapamo police u vrijednosti od 10.000 eura za naše korisnike. Taj iznos se mladim osobama isplaćuje u mjesečnim ratama tijekom dvije godine nakon izlaska iz Centra, kako bismo im olakšali prve korake u samostalnom životu”, rekla je Davorka Belošević, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović.

Tom je prigodom organizator Backstage Live Pula Festivala Dražen Kokanović najavio šesti ciklus jazz koncerata koji će se održati u kazališnoj sezoni 2024./2025. Također je istaknuo da Festival, u suradnji s INK, nastavlja svoju humanitarnu misiju, pri čemu će pet eura od svake prodane ulaznice biti donirano Dječjem domu Ruža Petrović.

Anat Cohen Quartetinho otvara 6. Backstage Live Pula Festival – 28. listopada 2024. u 20 sati u INK. Anat Cohen, karizmatična klarnetistica, saksofonistica, flautistica i skladateljica nominirana za Grammy, nastupit će s kvartetom kojeg je okupila pod nazivom Anat Cohen Quartetinho: Anat Cohen – klarinet i bas klarinet, Vitor Goncalves – klavir, harmonika, klavijature, Tal Mashiach – kontrabas, gitara  James Shipp – vibrafon, udaraljke. Quartetinho je i naziv hvaljenog albuma iz 2022. godine. Već godinama kritičari i čitatelji uglednih stručnih časopisa i članovi jazz udruga proglašavaju ju najboljom u kategoriji jazz klarinetista.

Do kraja ove godine, u sklopu 6. Backstage Live Pula Festivala, nastupit će jedan od najboljih jazz pijanista, nagrađivani pijanist i skladatelj Emmet Cohen s trijom. Nova zvijezda jazza, dinamičan i karizmatičan glazbenik s trijom nastupa 20. prosinca 2024. u 20 sati u INK. Na pozornici će mu se pridružiti Philip Norris te Kyle Poole. Nakon niza prvih mjesta za jazz pijanista u usponu karijere, Emmet Cohen je dio elitnog društva svjetskih jazz majstora. Svaka njegova izvedba je drukčijeg karaktera: stride, blues, bebop, latino, klasika...

Nicole Zuraitis osvojila je GRAMMY za najbolji jazz vokalni album 2024. godine sa svojim šestim albumom How Love Begins. Također je dobitnica prestižne zlatne medalje na natjecanju American Traditions Vocal Competition 2021. godine. Kao glavni vokal Birdland Big Banda, nastupala je na Newport Jazz Festivalu i brojnim poznatim jazz pozornicama u New Yorku. Redovito surađuje s renomiranim glazbenicima i predaje na više glazbenih institucija, a u INK će nastupiti 28. travnja 2025. godine.

Backstage Live Pula održava se uz potporu Grada Pule. Ulaznice za koncerte dostupne su na www.ink.hr,  a kupnjom svake ulaznice pet eura donira se Dječjem domu Ruža Petrović.