38. sjednica Gradskog vijeća Grada Pula – Pola zakazana je za ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 14,00 sati 

Novosti

08/10/2024

Grad Pula na 5. Međunarodnoj konferenciji o ESI fondovima

Dana 3. i 4. listopada 2024. godine u Poreču održala se 5. Međunarodna konferencija o ESI fondovima, čija je ovogodišnja tema bila "Upravljanje projektima i investicijama u dinamičnom okruženju", pod organizacijom „Projekt jednako razvoj Consulting“, na kojoj su predstavljeni najnoviji trendovi i prakse u EU fondovima, strateški utjecaj na razvoj gradova, održivost, energetiku, upravljanje baštinom, iskustva provedbe važnih projekata te novi financijski instrumenti za investicije.

Upravo na temu urbanog razvoja grada kroz zelenu tranziciju, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Samanta Barić prezentirala je najuspješnije i najinovativnije projekte Grada Pule u prethodnom razdoblju, s naglaskom na viziju skore budućnosti.

Samanta Barić je tom prilikom poručila uzvanicima: „Pula, grad s bogatom poviješću i snažnom industrijskom baštinom, nalazi se u procesu značajnih urbanih promjena usmjerenih prema održivom razvoju. Naša vizija budućnosti uključuje grad koji raste i razvija se u skladu s ekološkim principima, s fokusom na smanjenje emisija stakleničkih plinova, povećanje energetske učinkovitosti i unapređenje kvalitete života naših građana. Europski strukturni i investicijski fondovi (ESI fondovi) pružaju ključne resurse za poticanje zelene tranzicije, ali i priliku za gradove poput Pule da implementiraju inovativne projekte u područjima energetske učinkovitosti, kružnog gospodarenja otpadom, održive gradnje, pametne mobilnosti i održivog korištenja resursa. Iako je put prema potpunoj održivosti izazovan, smatramo da je uz podršku ESI fondova moguće postići značajne pomake. Naša je odgovornost kao lokalne zajednice da iskoristimo te prilike i kreiramo bolji, čišći i održiviji grad za buduće generacije.“

PJR konferencija i slični događaji pružaju prilike da se saznaju najnoviji trendovi u održivom razvoju, kao i mogućnosti za gradove, poduzetnike, male obrtnike i druge dionike, ali i da Grad Pula stekne nove prilike za umrežavanje i zajedničke projekte u budućnosti.