38. sjednica Gradskog vijeća Grada Pula – Pola zakazana je za ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 14,00 sati 

Novosti

08/10/2024

Otvorene prijave za besplatno organizirano pješačenje 'Camino Family'

Turističke zajednice klastera južne Istre organiziraju besplatno pješačenje za obitelji s djecom i ljubitelje prirode pod nazivom “Camino Family”, koje će se održati u subotu, 26. listopada 2024. godine.

Camino Family dio je projekta Camino South Istria klastera južne Istre. Cilj projekta je upoznati najmlađe posjetitelje, njihove obitelji i ostale sudionike s pričom o Caminu, slavnom hodočasničkom putu. Kroz zajedničko pješačenje, djeca i obitelji imaju priliku doživjeti djelić ovog jedinstvenog iskustva te se potiče njihovo aktivno sudjelovanje u promociji Camino rute u Istri. Na taj način stvaraju se mali promotori koji će prenositi bogatu tradiciju i vrijednosti ovog povijesnog puta u svojoj zajednici.

Okupljanje sudionika planirano je između 9:00 i 10:00 sati u nekadašnjem kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu, odakle će biti organiziran autobusni prijevoz do startne točke – ulaza u Tehnomont Marinu Veruda. Ruta pješačenja prolazi dijelom Camino staze južne Istre, ukupne dužine 5 kilometara, s visinskom razlikom od 85 metara. Staza je prilagođena svim uzrastima, a vodi šumskim putem, djelomično asfaltiranom cestom i šetnicom uz more.

Na pola puta planirana je kratka okrijepa, za koju su se pobrinuli pekari iz Buzeta Delicia i Ošo sa svojim zdravim keksima i  izvrsnim panetonima. Najmlađi sudionici dobit će i “Camino Family putovnicu“ u kojoj će sakupljati pečate uzduž staze.

Pješačenje se odvija na vlastitu odgovornost, a za sigurnost djece brinu njihovi pratitelji.

Za sve sudionike po dolasku na cilj bit će organiziran obrok i zabava za djecu. Parking za vozila osiguran je prije ulaska u kamenolom Cave Romane. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo na promjenu termina, o čemu će pravovremeno obavijestiti prijavljene sudionike.

Obavezne prijave svih sudionika putem web obrasca objavljenog na službenim stranicama www.southistria.com.