38. sjednica Gradskog vijeća Grada Pula – Pola zakazana je za ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 14,00 sati 

Novosti

08/10/2024

Od 9. do 11. listopada u Puli će se održati 16. Festival srpske kulture u Istri

Srpski kulturni centar u Istri s ponosom najavljuje 16. Festival srpske kulture u Istri koji će se održati od 9. do 11. listopada 2024. godine u Puli pod nazivom "Đura Jakšić – Umjetnik i buntovnik". Festival je posvećen 190. godišnjici rođenja jednog od najznačajnijih srpskih slikara i pjesnika, Đure Jakšića.

Program festivala uključuje raznovrsne kulturne sadržaje. U srijedu, 9. listopada u 20 sati na Maloj sceni INK-a održat će se predstava "Noć u kući gospodina Kolaka", redatelja Irfana Mensura, u kojoj glume Irfan Mensur, Boda Ninković i Vladimir Kerkez.

U četvrtak, 10. listopada u 19 sati u Galeriji Vincenta iz Kastva u Istarskom narodnom kazalištu predviđeno je svečano otvorenje 16. Festivala srpske kulture u Istri i otvorenje grupne izložbe akademskih slikara iz Srbije pod nazivom "Đura Jakšić - Inspiracija", uz recitacije poezije Đure Jakšića koje će govoriti Miodrag Jakšić i Vladimir Kerkez. Glazbeni ugođaj osigurat će Orkestar tamburica Pazova.

U petak, 11. listopada u 20 sati u prostorijama knjižare "Klub & knjižara", na adresi Giardini 2, održat će se projekcija dokumentarno-igranog filma "Tragovima Đure Jakšića" redatelja Miodraga Miće Jakšića, uz razgovor s autorom i koncert Orkestra tamburica Pazova, a zatim slijedi after party.

Festival organizira Srpski kulturni centar u Istri u suradnji, a pokrovitelji su Grad Pula, Istarska županija, Turistička zajednica grada Pule i Ministarstvo kulture Republike Srbije.