Novosti

15/10/2024

Nova sezona kino kviza, nezavisni filmovi i Wim Wenders

Od 17. do 23. listopada Kino Valli prikazuje triler „Vikend misija”, filmski hit „Smrtonosni susret”, pustolovnu komediju „Himera” i animirani film „Divlji robot”. Ponovno na rasporedu je drama Wima Wendersa „Savršeni dani”, a program Filmovi za sva vremena prikazuje još jednu Wendersovu dramu – „Daleko, a tako blizu!”. Umirovljenici imaju priliku pogledati ratnu biografsku dramu „Lee”. Počinje i nova sezona kino kviza!

Novi filmovi

Akcijski triler „Vikend misija”, čiji je scenarij napisao Luc Besson, donosi nam priču o bivšem agentu i bivšoj tajnoj operativki koji se ponovno vraćaju svojoj romansi tijekom kobnog vikenda u Taipeiju, nesvjesni opasnih posljedica svoje prošlosti.

„Smrtonosni susret” intrigantni je triler koji iznenađuje publiku na svakom koraku i drži je na rubu sjedala! Ništa nije kako se čini kada se izopačena jednonoćna avantura pretvori u brutalan niz ubojstava serijskog ubojice.

„Himera” je remek-djelo talijanske redateljice Alice Rorwacher koje je premijerno prikazano u natjecateljskom programu Filmskog festivala u Cannesu. Ujedno, jedan je od pet najboljih filmova godine prema izboru Nacionalnog udruženja filmskih kritičara SAD-a! Svatko ima svoju himeru, nešto što pokušava doseći, ali nikako ne uspijeva pronaći. Za Arthura himera izgleda kao žena koju je izgubio. Kako bi ju pronašao, Arthur se suočava s nevidljivim i zalazi u podzemlje u potrazi za vratima zagrobnog života o kojem govore mitovi.

Sinkronizirana animirana pustolovina „Divlji robot” prati putovanje robota Roz koji doživi brodolom na pustom otoku i mora se prilagoditi okolišu. Postupno gradi odnose sa životinjama i postaje usvojitelj guske siročeta.

Kino kviz

Počinje nova sezona kino kviza! Kviz je opće filmske tematike, a prijaviti se možete na prijava@pulafilmfestival.hr tako da pošaljete naziv ekipe i broj članova (maksimalan broj članova po ekipi je 4). Pobjednički tim osvaja 4 x 2 gratis ulaznice, drugo plasirani tim 3 x 2 gratis ulaznice i trećeplasirani 2 x 2 ulaznice koje se mogu iskoristiti za bilo koju projekciju u kinu. Kviz će se održati 17. listopada u 19:00 sati.

Propustili ste / Pogledajte

Radnja filma „Savršeni dani” prati Hirayamu koji naizgled uživa u svom jednostavnom životu čistača javnih zahoda u Tokiju. Pored njegove savršeno strukturirane radne svakodnevice on uživa u slušanju glazbe i čitanju knjiga. Također voli drveće koje redovito fotografira. Međutim, nekoliko neočekivanih susreta polagano će započeti razotkrivati njegovu prošlost. Wendersov najnoviji film dirljiv je i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta koji nas okružuje.

Filmovi za sva vremena

Skupina anđela u njemačkoj prijestolnici s čežnjom promatra život ljudi. „Daleko, a tako blizu!” prikazuje život Cassiela, anđela čuvara, koji spašava malu djevojčicu od smrti. Obzirom da on impulzivno prekrši pravilo koje nalaže da je anđelima strogo zabranjeno intervenirati u život ljudi, ponovno postaje čovjek. Njegov život smrtnika postaje težak i ubrzo Cassiel završava u zatvoru. Ciklus filmova Wima Wendersa prikazujemo u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien, a cijena ulaznice iznosi 1,50 euro.

Matineja za umirovljenike

„Lee” je projekt koji je nastao iz strasti i želje za prikazivanjem života jedne snažne žene koju tumači Kate Winslet, a ovoga puta film prikazujemo u sklopu Matineje za umirovljenike. Lee Miller započela je svoju karijeru kao model da bi postala ratna fotoreporterka za Vogue te izvještavala i fotografirala direktno s prve crte bojišnice Drugog svjetskog rata. Ulaz je slobodan uz predočenje propusnice. Propusnicu zatražite na blagajni Kina, Sindikatu umirovljenika ili Čitaonici kluba umirovljenika.