38. sjednica Gradskog vijeća Grada Pula – Pola zakazana je za ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 14,00 sati 

Novosti

21/10/2024

Gradovi Pula i Crikvenica izmijenili primjere dobre prakse u rješavanju komunalnih pitanja

Drugi radni sastanak u sklopu projekta izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom „Navike okreni, promjenu pokreni+“ održan je 16. listopada 2024. godine u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice. Tema sastanka bila je razmjena iskustava o dobrim praksama Grada Crikvenice u rješavanju komunalnih pitanja.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Grada Pule, trgovačkog poduzeća Pula Herculanea, te domaćini – predstavnici Grada Crikvenice i komunalnog poduzeća Eko Murvica. Sastanak je bio podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu Sonja Polonijo iz Eko Murvice održala je prezentaciju na temu „Komunalni redari i gospodarenje otpadom“.

U drugom dijelu raspravljalo se o konkretnim pitanjima i primjerima iz prakse te su domaćinima postavljana pitanja vezana uz upravljanje otpadom i hortikulturom odnosno rješavanje problema zelenila koje ometa prolazak vozila, nepropisno parkiranih automobila koji blokiraju komunalna vozila, odvoza otpada iz ugostiteljskih objekata te parkiranja na zelenim površinama. 

Sastanak je poslužio kao platforma za razmjenu ideja i dobrih praksi u upravljanju komunalnim izazovima između dvaju gradova i njihovih trgovačkih poduzeća.