38. sjednica Gradskog vijeća Grada Pula – Pola zakazana je za ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 14,00 sati 

Novosti

21/10/2024

U Puli ovog vikenda održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u paraatletici

U organizaciji Hrvatskog paraatletskog saveza i AK Spektra, na stadionu SRC Uljanik Veruda u subotu, 19. i u nedjelju 20. listopada održano je zadnje kolo Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u paraatletici. Na subotnjem svečanom otvaranju Prvenstva, u ime Grada Pule sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovdje s vama i što je Pula po šesti put domaćin Prvenstva Hrvatske u paraatletici. Čestitam Atletskom klubu Spektar na svim dosadašnjim pobjedama, osobnim i državnim rekordima. Vi ste ponos našeg grada, a u Gradu Puli ćete i nadalje imati podršku i partnera. Iza svih natjecatelja ovog prvenstva stoji mnogo treniranja i odricanja. Želim vam i dalje puno sportskih uspjeha te što bolje rezultate. Nastavite tako, jer ste primjer svima da se željom i ustrajnošću sve može ostvariti", poručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, kojoj je pripala čast otvoriti natjecanje.

Sportašima su se prigodno obratili i dopredsjednica AK Spektar Jelena Vuković te pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac.

Na ovom natjecanju odigrano je zadnje kolo Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u paraatletici, na kojem su proglašeni najbolji klubovi, najbolji pojedinci te ponajbolji juniori. Na natjecanje je prijavljeno 100 sportaša iz 14 klubova, a među njima je 28 sportaša iz AK Spektra. Atletski klub Spektar osvojio je ukupno 10 državnih rekorda te 21 medalju i to 6 zlata, 5 srebra i 10 bronci te još jednu titulu prvaka Hrvatske paraatletske lige.