38. sjednica Gradskog vijeća Grada Pula – Pola zakazana je za ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 14,00 sati 

Novosti

21/10/2024

Gradonačelnik Filip Zoričić na svečanom otvorenju jubilarnog 10. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe

Jubilarni 10. susret Bošnjaka jugoistočne Europe održan je u Puli proteklog vikenda, a centralni događaj bio je bogat kulturno zabavni program u Domu hrvatskih branitelja koji je privukao brojne goste.

U ime Grada Pule svečanom otvorenju prisustvovao je gradonačelnik Filip Zoričić koji je ranije istoga dana u Komunalnoj palači upriličio prijem za organizatore i goste jubilarnog susreta.

„Vi ste čuvari običaja i tradicije, svojim radom promovirate svoju kulturu, jezik, zavičaj, umjetnost, time zapravo gradite poveznice i mostove koji nas međusobno zbližavaju. Na svima nama je da gradimo mostove prijateljstva i uzajamnog poštovanja“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Svečanost otvorenja svojim su nastupima uveličali gostujući bošnjački KUD-ovi Šarski behar iz Prizrena i Sevdah ženski zbor Rosa iz Ljubljane, kao i Fadil Gračić i Šaćir Ahmeti, KUD Bosna Istarske županije te dramsko-literalna sekcija Bosanski behar iz Pule.

Podsjetimo, program 10. susreta Bošnjaka jugoistočne Europe održao se uz potporu Grada Pule, Istarske županije i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.