Novosti

21/04/2009

Održana manifestacija Proljeću pozdrav!

Prva manifestacija pod nazivom Proljeću pozdrav! održala se u petak, 20. ožujka, na Giardinima. Njome se brojnim umjetničko-sportskim aktivnostima obilježio prvi dan proljeća te Svjetski dan Down sindroma. Manifestacija je osmišljena radi promicanja aktivnog načina života, odnosno poticanja na bavljenje sportom i rekreacijom, a u njoj je sudjelovalo stotinjak članova pulskih udruga i klubova, od kojih: članovi i članice MILK-a, Čarobnjakov šešir, ritmičarke iz kluba Gazela, Taekwondo klub Futura, break danceri studija AB Original te studio glazbene kreativnosti Čarobna frula, koji je pripremio kolaž rock standarda.

Vlado Orlić iz agencije Avenue organizirao je gastro-cvjetni kutak gdje su se mogli kušati kolačiči, a mogli su se i kupiti cvjetni aranžmani po povoljnim cijenama.
Ravnateljica pulskog Down syndroma centra Branka Butorac istaknula je da s buđenjem proljeća sve osobe s Downovim sindromom i njihove obitelji slave svoj dan 21. ožujka. Dodala je da je ponosna što živi u gradu koji njeguje kulturu življenja bez diskriminacije te je pozvala ljude na kavu na terasu Uliksa gdje su korisnici Centra pokazati svoje ugostiteljsko umijeće i posluživali kavu.