Izgradnja zapadne tribine i dovršetak kompleksa stadiona Aldo Drosina

PODIJELI
06 / 05 / 2009
Projekt "Izgradnja zapadne tribine i dovršetak kompleksa stadiona Aldo Drosina" predstavljen je na sjednici Gradskog Poglavarstva Grada Pule 9. lipnja 2008. Kompleks će se sastojati od stadiona, pomoćnog nogometnog igrališta, poligona za igru i parkirališta. Stadion će zadovoljavati sve kriterije UEFA-e i HNS-a za održavanje utakmica Hrvatske nogometne lige i međunarodnih utakmica.
Zapadna tribina će se srušiti i na njenom mjestu izgraditi nova natkrivena tribina, postavit će se reflektori, što će omogućiti odigravanje noćnih utakmica, i semafor s videozidom. Stadion će biti veličine 81x120m, od čega će travnjak obuhvaćati 68x100m.
Pomoćno nogometno igralište, podijeljeno na tri malonogomenta igrališta sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i tribinama za tristotinjak posjetitelja, bit će veličine 94x64m i imat podlogu od umjetne trave te će služiti za treninge nogometaša svih uzrasta i rekreaciju.
Poligon za igru, veličine 60x40m, služit će za trening i kao helidrom. Uz parkiralište predviđen je i moderan prostor za TV ekipe.
Do sada su ishodovane lokacijske dozvole i izrađen glavni projekt te troškovnici koji su trenutno na reviziji. Nakon toga slijedi ishodovanje potvrde glavnog projekta, raspisivanje natječaja, odabir izvođača radova i kredita. Procijenjena vrijednost projekta iznosi oko 55 milijuna kuna. Dovršetak stadiona očekuje se do početka nogometne sezone 2009/2010 godine.
Projekt je predstavio projektant Josip Brezac iz tvrtke Urbis 72.
Gradsko Poglavarstvo je za vođenje cijelog projekta zadužilo Javnu Ustanovu Pula Sport.