Novosti

03/12/2009

Ivan Šuker: Vlada će iznaći rješenje za školu Veli Vrh

Na današnjoj sjednici Sabora pulski gradonačelnik Boris Miletić podnio je ukupno sedam amandmana najvećim dijelom vezanih uz razvojne projekte u Puli. Usvojena su dva amandmana: o dodjeli iznosa od 5 milijuna kuna za izgradnju studentskog kampusa u Puli te o financiranju uređenja Hitne službe Opće bolnice Pula zbog neadekvatnih uvjeta rada i zastarjelosti objekta i opreme.

Međutim, amandman za najbitniji pulski projekt - izgradnju škole i vrtića na Velom Vrhu, za što se zahtijevalo još 20 milijuna kuna proračunskih sredstava, Vlada nije prihvatila.
Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker izjavio je: "Vlada ovaj amandman ne prihvaća, međutim, ono što mogu u ime Vlade reći jest da će tijekom 2010. godine Ministarstvo znanosti s Gradom Pulom iznaći rješenje za osnovnu školu Veli Vrh."
 
Pulski gradonačelnik i saborski zastupnik je istaknuo da je riječ o obrazloženju koje je dobio već pri izglasavanju lanjskog proračuna te ponovno istaknuo loše uvjete obrazovanja kojima su podvrgnuti učenici škole izgorjele nesretnim slučajem, naglasivši da je Grad Pula poduzeo sve potrebne korake sa svoje strane, odnosno ishodovao potrebnu dokumentaciju i osigurao jedan dio sredstava kreditom.