Izgradnja nove zgrade Osnovne škole i dječjeg vrtića Veli Vrh

PODIJELI
06 / 05 / 2009
Grad Pula raspisao je 21. lipnja 2008. g. natječaj "Moja nova škola" za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za izgradnju nove osnovne škole Veli Vrh. Krajnji rok za dostavu natječajnih radova je 21. kolovoz 2008. g., a ocjenjivački sud će u roku od 15 dana od roka za dostavu donijeti odluku o najboljem radu.
Investitor i raspisivač natječaja je Grad Pula, a organizator i provoditelj natječaja: Društvo Arhitekata Istre. Svrha i cilj natječaja je dobivanje najboljeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za Osnovnu školu «Veli Vrh», a koje će poslužiti kao valjana stručna podloga za izradu kompletne projektne dokumentacije za gradnju nove škole.

Prilikom pripreme projekta, kao i same izgradnje nove zgrade Osnovne škole Veli Vrh poštivati će se svi standardi koje propisuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa za izgradnju škola. Osnovne karakteristike škole, prema tim standardima, uključuju: kapacitet škole od 600 učenika, rad u jednoj smjeni, sportsku trodijelnu dvoranu, kuhinju s posebnim dijelom za vrtić, vanjski prostor za tjelesni odgoj i parkiralište.

Sastavni dio projekta predstavljaju i dječji vrtić planiran sa pet odgojnih skupina uskladno Državnim pedagoškim standardima predškolskog odgoja i naobrazbe, sa posebnim ulazom; te mjesni odbor koji će dobiti višenamjenski prostor podijeljen pregradama, čajnu kuhinju, sanitarni čvor i prostor za tajnika.