Novosti

03/09/2009

Dovršena izgradnja plinske instalacije na zaobilaznici

Gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat te direktor Plinare d.o.o. Pula Dean Kocijančić danas su održali konferenciju za novinare povodom dovršetka izgradnje plinske instalacije na pulskoj zaobilaznici. Nakon intenzivnih radova na postavljanju plinskih instalacija na pulskoj zaobilaznici postavljene su sve potrebne instalacije te je formiran zaokružen sustav od mjerno regulacione stanice u "novoj" plinari koja se nalazi u industrijskoj zoni u Šijani, preko zaobilaznice do mjerno regulacione stanice u "staroj" plinari na cesti prema naselju Pješčana uvala. Izgradnjom navedene dionice dovršava se "kralježnica" plinskog sustava grada Pule te se omogućuje nastavak plinofikacije grada.
"Uvođenje prirodnog plina u grad Pulu je stoljetan posao stoga zahvaljujem svim svojim sugrađanima na dosadašnjem i budućem razumijevanju., Osim što je opskrbljena plinskim instalacijama, zahvaljujući temeljitim radovima zaobilaznica je danas u puno boljem stanju nego protekle godine. Sve glavne prometnice uključujući i samu zaobilaznicu bit će otvorene za promet već idući tjedan kako bi spremno dočekali predstojeću turističku sezonu." Istakao je gradonačelnik Pule, Boris Miletić.
Čelnik Plinare d.o.o Dean Kocijančić je naglasio kako će se dovršetkom ove dionice građani naselja Busoler moći se spojiti na prirodni plin iz podmorja dok će se već slijedeći tjedan njime koristiti i građani Rizzijeve ulice, kao i OB Pula, Uljanik, tvornica stakla, tvornica cementa i Tehnomontovo brodogradilište. Istakao je i da se plinofikacija nastavlja na jesen kada će plin dobiti i naselja Šijana i Veruda Porat.